2020-12-28

Kära dagbok

Nu har vi varit här nästan en vecka. Det är det längsta jag varit i huset i sträck. När vi bestämde oss för att leta hus var det på premisserna att det inte skulle vara för långt borta, att vi skulle kunna åka fram och tillbaka på en dag om det behövdes. Så ibland har jag hoppat på tåget tillbaka till stan och älskat den friheten. Men nu känns det inte så angeläget att hoppa på ett tåg och har kommit på mig själv att älska detta också.

Jag sms:ar en kompisar och frågar vad jag ska blogga om. Jag har svårt att vara påhittig när dagarna bara går till att vara ledig. Min hy stramar för jag inte tvättat ansiktet på flera dagar och jag börjar ångrar att jag inte tog med mig i alla fall en lite fin klänning till nyår. Jag läste någonstans nyligen att bloggen är död om man inte tänker SEO-mässigt, att ingen är intresserad av personliga vardagsbetraktelser. I en sekund hann jag tänkt “jaha, då var man död”. Men jag älskar dagboks-formatet och har alltid gjort. Det är dessutom själen i hela JWHF. Att skriva till och om människor – inte algoritmer och sökmotorer.

Algot har byggt en koja i sitt rum och sagt att jag är väldigt snäll som målar om på hans rum. Han gav mig en puss på kinden när jag satt krökt över listerna. Jag målade det blått precis när vi flyttade in hit men har aldrig gillat färgen. Det är dessutom ett rum med fönster i norr så det blir kallt och trist. Det är onödigt att ha rum som ingen vill vara i, så vi målar om och ska leta ett bord till honom på loppis. Jag hittade stolar förra året.

Ikväll ska vi äta hamnburgare och bära in virke till en kökssoffa/bänk/förvaring om Anton ska bygga till vårt köksbord. Jag tror det kan bli fint. Det blir pärlspont och så ska vi nog måla det i någon linoljefärg tror jag.  Kanske grön? Eller min favorit öjablå? Vill ni häng med i processen?

Det var allt för nu.

63

Kommentera

Jenny

Vad är SEO-mässigt? Älskar ditt innehåll i bloggen <3

midis

SEO är när man skriver inlägg för att folk ska hitta en via google. Alltså inlägg google tycker om. Men jag blir himla glad att höra att ni gillar vara här ändå, fast google inte hittar hit alltid 🙂 Gott nytt år!

Rebecca

Otroligt fin beige tröja du har! Om den är ny, får man fråga vart den är ifrån? 😊

midis

Tack! Den är en klassiker, älskar den! från acne! 🙂

Å! Då kan jag trösta dig med att den personen som skrev så ha helt fel. Seo är ju som du vet värdefullt för att dra engångsbesökare. Men det är de personliga vardagsbetraktelserna som bygger relationen mellan skribenten och läsarna, och det innehåll som gör att människor kommer tillbaka. Jag konsumerar jättemycket innehåll som är sök-oppat. Men oftast bara en gång och sällan bryr jag mig inte ens tillräckligt för att läsa mer än en artikel/blogginlägg. Så vill man oppa för återkommande besök är det personliga innehållet det mest värdefulla. Kram

midis

JAA! Så bra sammanfattat, håller helt med. Jag älskar att det får lov att finnas plats får båda typerna. Gott nytt år, ser framemot 2021! Kram.

Jag är intresserad av dina vardagsbetraktelser!
Uppskattar att du fortsatt blogga det här året och varit så öppen med hur du mått. Bara haft lite dåligt samvete att jag så sällan kommenterar.

Några iakttagelser:
Ditt hår är superfint! Så snyggt med den blonda nyansen och det röda läppstiftet. Och hur får du luggen att ligga så perfekt?

Öjablå är en härlig färg, jag röstar på den 😉

Det verkar så himla mysigt med ert hus och trädgården och att göra egen äppelmust. Jag som får lite hemlängtan då och då, särskilt i år, försöker insupa allt från din blogg och därmed stilla mitt Skånelängt.

midis

Tack för en himla fin kommentar som jag blev glad av! Luggen har jag mest tvättat under vasken och fönat och så testade jag att klippa det väldigt rakt sist och det gillar jag mycket 🙂

Gott nytt år, ser framemot 2021 <3

Martina

Du är en favvo i bloggvärlden, tack for fin, ärlig och härlig blogg❤️ Följer gärna med på bygget, lycka till! 🌟

midis

Tack, det blir jag så innerligt glad för att höra! Mot ett innehållsrikt 2021, gott nytt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.