2018-12-05

Jullistan

Min julkänsla är lite missing in action. Så hittade jag denna jullista hos Anna María och tänkte att den kunde hjälpa lite på traven. Och vet ni, det gjorde det! Gick från att sucka inför tanken på allt som är jul, till att faktiskt inse att det är en ganska mysig månad vi har framför oss. Här är mina julsvar!

6 julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?

Lussebullar när jag är hungrig och pepparkakor när jag bara är sugen.

Skumtomtar eller knäck?

Knäck eller seg kola alla gånger, men den måste vara perfekt. 

Julkorv eller julskinka?

Vad är julkorv? Prinskorv? Ja, det äter man ju flera gånger i veckan nuförtiden i  så fall pga Algot. Så kanske julskinka dårå. 

Revbensspjäll eller Janssons?

Allt! Varm mat är min bästa mat. Inte minst eftersom jag är uppväxt med dansk julmat. Känner mig lite orolig när vi ska hinna äta det faktiskt.

Glögg eller julmust?

Julmust såklart. Men hoppar påskmusten och jag vet inte allt. Det är på julen det gäller.

Ge eller få?

Fy vad ocharmigt, men få.

4 julfavoriter

Favoritjulfilm?

The Holiday! Vet inte hur lång tid det måste gå innan en film räknas som klassiker, men tycker nog ändå den börjar bli det. Feel good när det är som bäst. 

Favoritjulkalender?

Älskade Jul i Kapernaum. Minns att jag gillade en låt som spelades i avsnitt speciellt mycket. Visade sig vara en låt av Beatles för sen fick jag en hel låtsamling på en dubbel-CD med dom av min mamma i julklapp, hehe. 

Favoritjullåt?

När jag är själv öser jag på med Mariah Carey, och andra pampiga låtar. Men det kan man ju inte säga högt, så om någon frågar lyssnar jag på något svårare. Ett tag var “Sigges (som i Alex och Sigges) julfavoriter” på Spotify självklart att sätta på – oavsett sammanhang – men hittar plötsligt inte hans lista längre.

Favoritjuldoft?

Hyaciter, julgran, apelsin med nejlikor och glögg. I den ordningen.

3 om jultid

När är det dags att pynta?

Så fort som möjligt men framför allt- när man har lust. Min har inte riktigt infunnit sig än.

När får man ha gran?

Jag vill ju hinna njuta av vår julgran. Så kanske två veckor innan jul? Även om Anton påstår att han ska köpa en imorgon. Alltså inte alls som när man var liten och tog in granen lilljulafton. Men kan samtidigt inte riktigt relatera till de som smäller upp julgranen  så fort det blir december. Jag behöver en startsträcka.

När öppnar man presenter på julafton?

På kvällen- efter maten! Men med Algot i livet så blir det tidigare så han är pigg och glad och pepp när det hela sker. Förra året började han precis fatta vad ett paket var. Att det fanns saker under pappret som var kul. I år pratar han lite om tomten, mycket om sin julkalender  och sjöng plötsligt hela “sockerbagaren” helt själv när vi cyklade hem. Så allt känns extra mys.

5 julpersonliga

Vad är bäst med julen?

Ledigheten. I år är första gången vi inte åker någonstans i december, mer än hem till Antons föräldrar på julafton. Det ska bli så himla skönt.

Det sämsta med julen?

Att sicksacka sig genom komplicerade familjerelationer och räcka till till alla.

Vad ska du göra på julafton?

Vi åker till Antons föräldrar! Lugnt och skönt och inga konstigheter.

Nyår då?

Det firar vi i stan tillsammans med våra kompisar, hemma hos vår kompis. Det kommer bli mysigt! Även om den gemensamma nämnaren för både jul och nyår är att inte ta vatten över huvudet utan istället köra på lägsta möjliga insats. Låter ju inte så trevligt och charmigt men tror många förstår och relaterar <3

Tror du att det blir det en snöig jul?

Nja, men vädret det här året har ju varit minst sagt nyckfullt, så vem vet.

 

Hittade listan här, hos Anna María! Gör du den också vetja!

10

Kommentera

Vicky

algot vid stora bordet då!!! <3

midis

Eller hur! Sån tomte.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.