2019-12-26

Julen.

Hej från julafton! Vi firade hemma i stan, i lägenheten efter jag dragit mitt gravidkort. Vilket jag är glad att jag gjorde. Julen blev så lugn att jag ett tag tänkte: nu har det hänt. Nu har tiden stannat. Kan ha varit gravditetskrämporna som pratade också. I alla fall. Vi började med mysig julfrukost jag, Anton och Algot.

Och så öppnade vi några julmorgonspaket. Algots ljuvliga, exalterade ansikte är för evigt inborrad i mitt minne när jag ligger kvar i sängen och han kommer inspringandes i vårt sovrum efter sett några julklappar under grannen, “mamma mamma mamma mamma jultomten har varit här“. Ett tvättäkta tv-serie ögonblick. Oerhört fint.

Han fick lego och att vi ska gå och se nya Frost filmen på jullovet.

Killarna satte igång att bygga direkt. Medan jag gick och vilade. Jag gör det väldigt mycket nu och under julen nådde vilande sin höjd tror jag.

Min fina unge i sin pappas gamla skjorta och sin nya leksak.

Och så bad jag Anton ta denna, fast jag kände mig som skräp. Men någon dag är detta slut och då kanske det kan vara kul att se tillbaka på att jag faktiskt pallade göra allt det här igen! Även fast jag på Instagram såg något deklarerande om att såhär får man absolut inte stå som gravid. Happ. Det fanns såklart ett halvvettigt resonemang bakom det, som jag fattar, men ofta är det mitt absolut största problem med Instagram: tillspetsningen, de ibland effektfulla men något primitiva deklarationerna. Också därför jag fortsätter älska blogg-formatet. Här finns plats för nyanseringar och resonemang.

Sen pysslade vi hemma. Kollade på film. Lagade mat.

Målade naglarna! Letar efter friskt luft i vad som helst just nu.

Hej älskade unge som faktiskt var helt ljuvligt snäll hela dagen.

Vi gick på en promenad efter jag fått någon idé att det vore härligt med en lyxlunch ute. Eftersom julen varit allt annat än traditionell och enkel för mig de senaste x antal åren så tilltalas jag av tanken att julen kan vara lite som man vill, i vilken konstellation man vill. Och drömde mig bort i någon Stockholmsromantik där man äter lunch och skålar med kompisar. Men icke. I Malmö var allt stängt och vi åt en korv på 7 eleven. I ett annat liv bor jag helt klart i en större stad.

Jag hade klänning på mig i ungefär 1,5 timme sen tog jag på mig mjukiskläder igen. Jag får erkänna att jag var nere och vände i depphålet under julen, även om jag stundvis försökte och vi verkligen hade en mysig jul på många sätt. Men graviditeten sliter lika mycket psykisk och fysiskt just nu och julen, julen julen, den sliter alltid lite hur mycket man än försöker hitta sina egna sätt.

Utmed eftermiddagen kom Antons föräldrar med ca 70% all mat till oss. Tomten hälsade också på! Och även om Algot nog fattade att tomten var väldigt lik farfar så är det väldigt fint att hans jular får vara fylld av lite magi. Om det är det värsta som händer på julafton, att man fattar att tomten får lite hjälp av sina familjemedlemmar, så är det ok för mig.

Och så åt vi alla det vi tyckte såg gott ut från julbordet och på kvällen såg jag och Anton Love Actually efter alla gått och lagt sig. I vår lilla bubbla som nog redan har börjat lite.

36

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.