2019-01-07

Jobbet 2019!

Nu är vardagen igång igen! Lite skönt ändå. Jag, Anton, normerna och traditionerna missade PM:et om att julen handlar om att vila upp sig. Vi har gjort mer socialt dessa två veckor än vad vi gör ibland på ett par månader (lite för att julen, nyår, Antons pappa och Antons födelsedag sker under loppen av 1,5 vecka typ.). I alla fall. Lika intensiv som julen var, lika så var hösten. Inte minst slutspurten. Det fina i det är att 2019 startar med väldigt bra förutsättningar. Som om hela 2018 var stressig för att bana väg för 2019. Det har tagit lång tid för mig att hitta min väg, jag har liksom fått karva ut den själv. Läskigt, jobbigt, långsamt men också helt underbart att få skräddarsy sin egen vardag. Det är ju därför man gör det. Förra året slutade i alla fall med några fina saker som förhoppningsvis fortsätter in i 2019. Häng med!

Foto: Lina Arvidsson

Jag och min vän & kollega Sanna von Gertten håller en workshop och en kurs om personliga varumärken tillsammans med Folkuniversitetet i vår! Jag har skrivit mer om det här. Folkuniversitetet kontaktade mig i höstas om en idé om samarbeta. Jag har sagt nej till alla former av workshop- förfrågningar innan pga har inte känts rätt. Man underskattar hur mycket jobb all form av föreläsningar osv är, hur mycket man tid och energi man investerar när man delar med sig av sin kunskap, så det var viktigt att det kändes rätt. Men det är också viktigt. Att dela med sig.  Så det var naturligt att går vidare med idén om en workshop och kurs när samarbetet med Folkuniversitetet kändes klockrent. Direkt kopplade jag dessutom på Sanna. Vi har jobbat en hel del ihop det senaste året! Jag jobbar ju dagligen med digitala strategier, analysera och ta tampen på branschen, jobba konceptuellt med varumärken och bena ut vad som är bra content. Sannas erfarenheter som Art Director och kreatör kompletterar det så sjukt bra och vi får ett fint helhetsperspektiv. Vi hjälper varandra hela tiden i vårt dagliga arbetet som frilans, känns därför så sjukt kul att hon är med och sätter sin prägel på detta. Hon är verkligen så bra! Medan jag jobbar mer övergripande, är Sanna grym på att bryta ner och gå in i detaljer. Att jobba med och lära sig av varandra är mitt absolut främsta tips till alla out there. Hoppas ni vill hänga med oss en stund. Ni kan läsa mer om workshopen här och kursen här. 

Andra projekt inför 2019: fler styling jobb! Och fler redaktionella jobb till JWHF! Jag, Sanna och Lina styrde ihop en fotografering inför jul och nyår och brände av två uppslag på en förmiddag (plus planering såklart). Man vet att man är ett bra team när det går undan. När jobbet är sömlöst och flyter på, då är det roligt att jobba! Även så himla bra helhetslösning även här. Fotograf, stylist, kreatör x 2,  digital strateg, skribent och så en given annonsplats på det, hehe. Hoppas på fler jobb som detta i 2019. Har flera idéer i huvudet som behöver komma ut. Call us! Här och här hittar ni uppslagen vi gjorde!

Även om fokus är på att driva JWHF och mitt jobb som frilans (där jag hjälper företag med deras digitala kommunikation) så hoppas jag även att det ska finnas plats till skrivandet. Det är ju egentligen där jag började, som krönikör för Helsingborgs Dagblad redan på gymnasiet. Skriver ju en herrans massa till JWHF (och min egen blogg förstås) men det också kul att se sitt namn i en fysisk tidning. Denna gång i Malmötidningen Galore Wekeend, i en liten kolumn om mina bästa Köpenhamnstips. Ett jobb som Karin tipsade om mig till, om ni kommer ihåg (på tal om att hjälpa varandra).  Karin skriver förresten så jäkla bra om Malmös matscen här. Följ henne för roliga, smarta och skarpa matupplevelser!

Inser när jag skriver det här att det summerar mitt jobb i tre delar ganska bra: digital strateg, kreatör och skribent! Såklart bryts allt det här ner i mindre och större bitar under vardagen. Som är mer eller mindre glammigt och kul. Lika lätt som svårt ibland. Som alla jobb. Men tänker att det är 3 bra vägar att vandra längs och utforska under mitt jobbår 2019. Pepp!

 

17

Kommentera

Vilken jäkla inspirationskälla du är, Christin. Heja!! <3

midis

Puss!!! Du med!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.