2018-02-23

Jag är bara en vanlig tjej som försöker reda ut vad det är hon håller på med

Denna vecka har verkligen krypt fram i snigelfart. Så det är med en uns lättnad att det är fredag och få börja dagen med lite flärd. Eller bara nya fladdriga byxor. Från Marimekko som verkligen steppade up their game på modekartan. Med nya skor från HM så blev denna fredag verkligen något extra. Kvalitén må vara som den är men tycker ändå HM kan ha ett relativt roligt utbud av skor.

Supersköna och roliga i alla fall. Någonstans borde väl inlägget sluta där tillsammans med bilderna. Men det slutar ju aldrig bara där. Det pågår ett helt liv bakom varje bild. Vissa saker är svårare att skriva och porträttera än andra. Men allt har sin tid. Jag gräver ofta där jag står när det kommer till mitt skrivande, men den metoden kräver också lite tid, distans och reflektion innan det blir något vettigt och fint av det. Att skriva i affekt är sällan en bra idé. Men vad jag vet är att jag är mitt i en tid då jag ofta kliar mig frågade i huvudet. Betraktar och pillar i naveln och försöker komma fram till något smart. Jag läser diverse bullet points med tips hit och dit. Slår ofta uppgivet ihop dator och undrar i mitt stilla sinne när jag ska komma till en punkt då jag känner mig bekväm med att dela ut råd till höger och vänster. Det dummaste jag läst var en gång att man skulle dricka ett glas vatten när man mår dåligt. Känns långt ifrån min sanning när jag låg i soffan igår och kollade på Oprahs självhjälps filmer på YouTube samtidigt som jag drack ett glas vin och åt ost. Jag bröt ihop i ett tappskratt åt mig själv när Anton oroligt kollade på mig och sa “har du verkligen legat och kollat på Oprah samtidigt som du dricker vin!?”.

För jag går ofta runt med känslan att jag vill att livet ska vara mer än vatten. Att det ska vara fint och gött och roligt. Men det är ju alltid jobbigt också. Jag vet det. Jag har levt det. Lever det. Fint, gött, jobbigt, roligt. Vanligt och extraordinärt på en och samma gång. Det hade kanske varit smartare att dricka vatten. Antagligen. Men någonstans vill jag så gärna fortsätta tro att livet finns i vin på torsdagar, efterrätt och gapskratt i färgglada skor när vi snubblar som gamla gubbar, vilse ute i skogen.

0

Kommentera

jag får panik över det där “drick ett glas vatten”. jag har fått höra det om prick allt. typ mitt i min utmattning, “drick ett glas vatten” – jaaaaahaa är det vatten som är lösningen på livets alla problem? okeeeej, att jag kunnat missa :)))

hur som, älskar att du maxar och njuter!

Christin

Haha, känner så igen dom där argumenten. Så värdelöst även om dom (hoppad jag) kommer av välmening. Älskar den jag fick höra att jag skulle “sova & vila mer” när jag led av insomnia. Kram!!

Så fint du sätter ord på det. Och vet PRECIS vad du menar, även om jag hittar andra saker på YouTube sådana gånger.

Kanske fel inlägg att skriva det under, men nu gör jag det ändå: Fy tusan så fint det är här inne. Är så glad för att jag börjat följa med här. Ärlighet och tusen färger. Fantastisk ju.

Christin

Så glad att du skrev!! Tusen tack, det gör mig verkligen så glad. Lägger ju både mycket tid och eftertänksamhet på den här platsen, så det värmer och sporrar att fortsätta <3 kram!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.