2017-06-28

Instagramtips och en inredningsbok

Instagramtips Instagramtips Instagramtips Instagramtips Instagramtips Instagramtips

Medan Algot ligger och sover så svarar jag på intervjufrågor till en inredningsbok. Instagram och sociala medier har sina baksidor men det har definitivt också en framtida. Det ena kan verkligen leda till det andra där. Som när en kvinna i Tyskland hörde av sig och sa att hon skrev på en inredningsbok och frågade om jag och vår lägenhet ville vara med. Kul! Jag brukar inte vara den som pratar om saker förrän det är klappat och klart. Men äh. Ibland ska man vandra nya vägar också. Värsta som kan hända är att… boken inte ges ut. Det roliga med det här projektet till skillnad från diverse hemreportage är att det faktiskt är mina bilder som publiceras. Jag lärde mig mycket på att ställa upp i hemreportage – som att man förlorar kontrollen över exempelvis bildbehandlingen och hur ens hem porträtteras. Vad jag ser är inte alltid nödvändigtvis vad någon annan ser. Sen insåg jag hur viktigt mitt bildspråk är för mig. Jag kom på mig själv att bli sur när det inte respekterades. Man lär sig verkligen av allt.

Men till Instagramtipset. Det finns ju många. Men ett är att faktiskt ta sig tid att fotografera med en riktig kamera och spara dem. Jag laddar upp alla mina bilder på exempelvis Flickr. Se bara till att anpassa upplösningen för Instagram sen, annars komprimerar Instagram bilden och den blir då ofta väldigt pixlig. Även om man faktiskt kommer ganska långt på en mobilbild idag, så var jag glad att jag har alla mina bilder högupplösta och sparade. Annars hade de inte kunnat vara med i boken. Något att ha i bakhuvudet, man vet aldrig. Jag får inte betalt för att vara med i boken, men det är definitivt en möjlighet att sälja sina bilder. Då är det skönt att kunna leverera hög kvalité.

0

Kommentera

shut up vad du har det fint hemma! Nu ska vi ses snart!!! <3

Christin

Tack!!!! Absolut!! Ska bli kul!

Så fine bilder det ble Christin! Og kult at du fikk bruke dine egne. Helt enig med deg, som jeg også har fått lære meg med å være med i en interiørreportasje, ens eget hjem kan bli presentert med helt andre vinkler og med et bildespråk man kanskje ikke hadde valgt selv. Om jeg skal bli med på noe sånt igjen i framtiden tenker jeg at jeg vil ha koll på at det er en fotograf man virkelig liker bildene til først. Kram

Christin

Tack Susanna!! Ja, tycker jag med! Det var anledningen jag tackade ja till projektet! Verkligen, att vara med i reportage var verkligen lärorikt även om jag i stunden blev besviken. Men lärde mig vad som är viktigt för mig och vilka krav man kan ställa i framtiden. Ser framemot du kommer hemsk jag kan följa med dig och Johanna och fika snart!! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.