2019-01-13

Inspiration till en fin skogarderob

Jag har fått en fråga om skor! Så kul när ni undrar ju (hoppas det är ok att jag lyfter frågan såhär)! Såhär kommer mitt skoinlägg, som förhoppningsvis kan inspirera. Lite konkreta tips och lite inspiration hur jag kan tänker när jag letar skor. Det ska dock erkännas att kärleken till skor är ganska ny. Jag har varit så sjukt ointresserad av skor förr. Hade alltid ETT par som jag alltid gick i. Men så insåg jag det roliga i hur man kan förändra en hel outfit med vilken sko man har. Skor är det mest effektiva sättet att klä upp eller ner en outfit eller lägga till det där extra. Jag bär skor som andra bär smycken, typ. Här kommer mina skotips, även om nästan alla är till skånsk-vinter eller från mars och framåt.

Vill ha sko-tips!!
Har tidigare varit en sneakers-tjej, men vet inte om det är åldern (ALDRIG) el mitt nya jobb som gör att jag har lite existentiell sko-kris. Sneakers för ungt som sagt, känns klumpigt och fel med herriga ”brouges”, pallar inte för höga klackar, tycker taxklackar (som verkar inne nu?) är så rackarns fult. Hjälp mig!! Har mycket kjol och feminin klädstil i övrigt och gärna färg.

Okej, inga sneakers var det. Förlåt! Men ville ändå flika in att det finns olika sorters sneakers. Älskar exempelvis dessa från APC (ett franskt märke som klättrar upp bland favoriterna. Klassiska men moderna plagg, typ). En stylish sneakers, helt enkelt. Nätt, enkel med fin design. Rekommenderar verkligen, skitfin till klänningar men även kostymbyxor. Och jeans självfallet.

Har även börjat gilla loafers. Även här finns en mängd olika, vissa är mer klumpiga än andra. Jag gillar de som är lite nättare, mer feminina om man så vill. Här vill jag faktiskt rekommendera att ha koll på H&M’s skor. Köpte ett par fina i ljusrosa där förra året som jag sprang runt i hela hösten. Personligen gillar jag när man bryter av den här årstiden svarta strumpbyxor med exempelvis en mörkblå sko, men det klassiska knepet är ju svarta skor till svarta strumpor för att skapa illusionen av långa ben. Svart funkar alltid. Kör man på svart är det roligt att jobba med olika material eller mönster för att det inte ska bli för platt. Så att inte ens fötter försvinner in i asfalten. Eller luften just nu.

Ljuvlig nyans från &otherstories. Lite kraftigare loafer, men fin att kombinera med mer feminina plagg. Jag älskar klänningar, kjolar osv men gillar inte att känna mig för gullig. Så då bryter jag gärna av med en klumpigare, coolare sko. Men färgen gör att det ändå blir en fin helhet.

Kanske världens coolaste sko, från ATP. Var så sjukt nära att köpa dem i höstas. Men sen hörde jag att de inte nödvändigtvis är sådär jättesköna. Det var dom för dyra för. Men så så så fin design – älskar lekfullheten i färger och mönster (deras väskor är underbara). Men vill dock rekommendera att kolla in Billi Bi ibland. Även om det inte var något jättespännande inne just nu, så kan man hitta fina grejer där och sköna. Köpte dessa sandaler där ex. 

Lavendellila- rosa skor från Blankens. Fullständigt underbara till absolut allt i vår. Köp dem. Går att ha till allt. Allt.

Älskar glittriga skor! Gör vilken dag som helst kul. Jag har ett par glittriga sneakers exempelvis som jag alltid tar på mig när jag inte vet vad jag ska matcha med. Dessa från Alberville är ljuvliga. Knäppa, speciellt de med öppen häl, men ljuvliga. Det händer något med en när man vågar bära upp såna här plagg. Låter fånigt, men det är sant. Jag blir iaf påverkad av vad jag har på mig.

Dessa skor har Lina (som är lite av ett skoproffs också)! Tycker dom är fantastiska. Speciellt på våren / sommaren när det är för varmt för en stängd sko men man inte har lust att komma i sandaler till jobbet. Klockren hallonrosa. Från Jennie- Ellen.

Okej, en klack men ändå. Om man ska ha klack är denna optimal. Låg och bred = skön. Älskar att dessa som också är från Aberville eftersom den är relativt stängd men ändå öppen. Man kommer undan med den oavsett årstid. Tänk med en strumpa i! Älskar ju alla med färg, men silver funkar till allt.

Jag fyndade dessa skor för ett par år sen, oklart om de går att hitta men slänger ändå in dom som inspiration. De är de skor jag uteslutande går mest i eftersom de konstigt nog funkar till allt. Piggar upp en enkel jeans outfit och gör mina blommiga kjolar spännande. Älskar att matcha dessa till olika mönster. Så tips är att leta efter skor i leopard.

Tycker generellt renodlade vinterskor är skitsvårt, och trist. Här i Skåne kommer man dock undan med sneakers ganska bra. Kommer snön så drömmer jag om de till vänster, från Ganni. Men med en rätt saftig prislapp. Så har de till höger från H&M under bevakning (slutsålda såklart) som ett alternativ för 1/3 av priset.

Okej, inser att det blev en del loafers. Men tycker det är en bra sko, och den finns i så många olika variationer att det känns som helt olika skor. Dessa har jag inspirerats rakt av från min svägerska Helle. De är lyxskor från Isabel Marant men så underbara! Lekfulla, ovanliga och roliga. Vet att hon använt dom till bristningsgränsen. Underbara. Men tyvärr tycker fler det, så de är otroligt svåra att få tag på. Vet att Helle sprang över halva Paris för att få tag i ett par. Men slänger in dom som inspiration. För jag tycker de spräcker illusionen om hur en sko bör vara. Att man kan tänka helt annorlunda än “bara en vanlig sko” och våga lite mer.

Och sist, och lite minst. Ballerina skor. Jag är inte det största fan av ballerina skor eftersom de får mig att känna mig för gullig och söt. Inte minst de med rundad tå (även om jag är villig att göra ett undantag för ett par Chanel-ballerina, hehe). Men även här har det tillkommit en uppsjö. Tyckte dessa från Flattered var fina pga lite spetsig två och för draperingen. Det gör den roligare och mer spännande. Dessutom är den här gröna färgen super. Passar också till otroligt mycket.

 

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.