2018-09-18

Inspiration till Algots rum

Algot har ju ett eget rum nu. Så sinnessjukt knäppt att tänka att vi renoverade lägenheten i våras också. Denna vår kommer ju gå till historien som en tillfällig psykos. I alla fall. Algots rum blev ju gult. Totalt ovant för mig som gärna jobbar med kalla färger och det tog ett tag att vänja mig, men börjar sakta men säkert göra det det mitt. Jag menar – hans. Hehe. Hoppas i alla fall han ska ärva min kärlek till färg och form. Renoveringen avstannade ju tvärt i somras, när sommaren började och aldrig tog slut. Men i takt med att temperaturen sjunker desto mer inredningsinspiration kommer tillbaka. Än så länge är det alltså gult och rosa i Algots rum.

Källa: här

Man kan såklart ta en bild rakt av men här inspirerades jag av färgerna. Satte gult på väggarna och rosa i detaljerna. För det ÄR ju en av de bästa färgkombinationerna. Plus glatt och härligt och coolt som jag gärna vill att hans rum ska vara.

Källa: här

Inte alls min färgsättning, gäsp, men gillar idén med bänken från vägg till garderob. Kanske att vi gör den lägre så han kan använda det som ett litet bord. Om det får plats. Hans rum är ju effektiva 7kvm.

Källa: här

Klara, härliga färger är mer min melodi. Gillade bordet och färg på en sida. Enkelt men annorlunda =  kul. Vilket påminner mig att jag vill jobba in mer naturmaterial i hans rum. Tycker det är fint och roligt komplement till mycket färg. Plus vill ha postern fast jag bara ser halva på bilden.

Källa: här

Kolla så ljuvligt! Att jobba med färg behöver varken vara hysteriskt, skrikigt eller jobbigt. Hur härliga nyanser!!!??? Speciellt garderoben med det gula och gröna. Såhär vill jag att hans rum ska kännas. Glatt, färgstarkt, kul men lugnt.

Och så tänker jag såklart att hans konstverk ska upp på väggen så småning om. Eller kanske Mathildas för de senaste gångerna har hon kommit med flera teckningar till honom. Hur fint!? Annars tänker jag kanske göra som min kompis; som framkallade hennes barns teckningar som foton och hängde upp. Blev så sjukt fint.

Lite så går den kreativa processen till i det här hushållet. Plockar lite här, lite där och så vips så blir det något som bara är vårt. Bilder från de faktiska rummen kommer så fort jag slutar vara så förbannat trött.

17

Kommentera

Mycket fin inspiration! Postern kommer annars från marimekko ifall du undrar. Tyckte benen såg bekanta ut och insåg att jag har servetter med det motivet 😁

midis

Tack snälla!! Såna proffs här inne alltså. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.