2018-07-02

Huset, att ha ett hus och att hyra ut huset

Påväg hem från Kungsbacka så var vi tvungna att köra inom huset. Perfekt att det var påvägen. Svängde inom Båstad och åt lunch, eftersom vi ville vara så lite som möjligt i huset.

Åt på “två män”. Som ligger längs med huvudgatan. Namnet till trots så är lunchen helt ok. I alla fall om man bara är påväg igenom.

Kom fram till ett nystädat hus. Också därför vi ville vara där så lite som möjligt, vi får städhjälp inför varje uthyrning och vi fick nya gäster idag!

Också därför vi fick köra inom en sväng. Klippa gräset och lägga fram rena handdukar. Eller ja, klippa gräset – körde mest runt grus och jord. Herregud så torrt det är nu.

Men blommorna kämpar på och de första höstanemonerna hade slagit ut. Klippte de få som fanns och satte i en vas.

Även om jag köpte lite blommor också. Tycker det är fint och mysigt om det är ombonat när någon kommer. Är ändå väldigt stolt över vårt hem och vill att folk ska ha det mysigt här. Än så länge har uthyrningen funkat så himla bra. Det hjälper oss mycket på flera sätt. Dels har det varit en intensiv vår – vi orkade inte riktigt med huset på samma sätt i år. Hatar när det står tomt, på detta sätt används det och någon njuter av det. Men framför allt så blir det ju en ekonomisk avlastning också, vilket är skönt. Att köpa huset är sin sak, är så oerhört tacksam att vi ens kunde göra det. Därför tycker jag alltid det är lite känsligt att skriva om sånt här. Jag förstår hur bra vi har det. Samtidigt är jag själv stundvis chockad över hur mycket pengar ett hus sväljer efter man köpt det. Så mycket utgifter och i ett sommarhus så gammalt som vårt går saker sönder kors och tvärs. Vattenpumpen frös i sönder i vintras tillsammans med ett gäng tusenlappar. Vi har egen brun och när vattnet var dåligt förra året var vi tvinga att borra ny för en hel månadslön. Svettigt och inte helt kul när man helt plötsligt står och bråkar om såna saker. Det ingick inte i sommardrömmen. Så just nu, funkar detta alldeles strålande för oss. Många frågar om vi inte är oroliga att huset ska förstöras. Än så länge har inget gått i sönder eller ingen har betett sig illa hos oss. Jag upplever att man respekterar huset och att det är vårt hem. Detta har ju blivit ett så himla vanligt sätt att resa, så ser inga konstigheter med det.

När grästet var klippt och huset polerat stack vi ner en snabbis till havet som var glasklart.

Glasklart betyder oftast också iskallt. Jag menar, uppfriskande. Gud som jag redan badat i år. Det är underbart.

Och så puttrade vi hem till Malmö medan Algot sa “inte malme, till hyset”. Fint att han äntligen ser det lika mycket som sitt hem som lägenheten i stan.

17

Kommentera

Huset är så fint, men fattar verkligen att det är tufft också. Så skönt att uthyrningen fungerar, och att allt gått bra hittills. Hoppas det gör det även i fortsättningen!

midis

Tack Bea! Va fin du är.

Åh wow! Hur går man tillväga om man är intresserad av att hyra huset några dagar? Eller hyr ni bara ut till vänner och sådär? 🙂

midis

Hyr ut till alla förnuftiga människor outthere! Finns på Airbnb eller så mejlar man mig direkt! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.