2020-08-11

Home Office Setup

Igår började Algot förskolan och min arbetshöst tar vid. Jag har funderat så mycket på den och framtiden i sommar att jag känt mig helt snurrig. Jag har drömmar som ligger och pyr i kroppen i en blandning av “kan jag”, “borde jag”, “vågar jag”. Vet inte om jag fått någon rätsida på det men började i alla fall måndagsmorgonen med att cykla till torget och köpte en (tre) knippe sensommarblommor. Det är inte optimalt för mig att jobba hemma i höst, även fast Anton ska vara föräldrarledig i höst är det lätt att jag “hjälper till” när jag är hemma samtidigt som Idun. Det är svårt att släppa helikolpterperpsektivet man har som förälder.

På vår hylla står två fat jag köpte när vi var i Tisvilde. Gillar det med fiskarna på väldigt mycket.

Gladious i olika färger och solrosor får pryda mitt hemmakontor. En bukett man blir glad av. Vissa investerar i pärmar och häftapparater, jag i blommor.

Och här i vår lägenhet syns livet överallt. Känns som man städar det där köket stup i kvarten innan det är stökigt igen. Som tur är är jag en person som inte störs av stök. Notera gärna havrefrasen i saltet. En del av småbarnslivet jag absolut och till fullo har accepterat. Kanske för att jag var stökig innan jag fick barn. Värre är det när jag missar kvällshäng med kompisar på stranden en urhet dag för att klockan är för mycket och jag måste natta barn istället. Då är jag inte lika zen.

Vårt sovrum. Jag älskar färgsättningen här inne. Det är förlåtande med färg när man är en stökig person, det liksom integreras i all färg. Vårt boende är också något jag funderat mycket på i sommar. Vi bor i en liten trea och jag ser ju en framtid när vi inte orkar ha Idun i vårt rum längre. Det är jobbigt när man funderar på så stora saker som jobb och boende samtidigt. En del av mig kan längta efter något annat men samtidigt älskar jag den här lägenheten. Varje gång jag scrollar på Hemnet konstaterar jag alltid “det finns inget som vår lägenhet”.

Men så kom vi på att att vår säng preciiiiiis går in i Algot lilla rum. Så om vi byter rum med honom och fyller denna fina hylla med barnleksaker istället så kan Idun och Algot dela rum i ett par år och vi kan bo kvar ett tag. Blev så lättad när vi kom på det. Jag har andra drömmar i huvudet jag vill göra innan vi lägger pengar på en större lägenhet.

I vår hall mellan Algots och vårt rum hänger en tavla på Anton när han är liten med hans pappa Rolf. En fin liten påminnelse om allt behöver nämligen inte gå så fort och att tiden går ändå.

42
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Maria Mia

Våra barn delar fortfarande sovrum. De är 8 och 4 och det går jättebra. Vi bor i villa men de vill ändå sova tillsammans 🙂 de vill inte ha varsitt rum…

midis

Underbart att höra!! Det gör att det känns ännu bättre i magen (för ibland undrar man ju om är helt ute och cyklar). Hoppas Idun och Algot kommer ha lika mysigt ihop.

Smart att dela rum! Funkar jättebra här hos oss! Så glad att vi kunde göra så och slippa flyttstressen just nu och ett par år framåt 🙂

midis

Okej så skönt att höra. Man har ju liksom tillräckligt mycket stress i livet just nu. tack!!

Lina

Vi bor också i en 3:a och har andra barnet på väg nu i höst. Tänker att de absolut kan dela rum några år framöver sen! Så trött på hetsen att man “måste” bo på ett visst sätt bara utifrån antalet i familjen.

midis

Är också trött på det! Folk började fråga oss om att flytta när vi fick Algot, haha. Så skönt att landa i att stanna och så fint att höra så mycket positivt om det!

instämmer i kören ovan. dela rum går ASBRA. eller, naturligtvis inte alltid, men det brukar sällan vara antalet rum som är bekymret utan typ att syskon bråkar, oavsett utrymme. man ska bo så föräldrarna trivs och sen får barnen rätta sig, och gör det. barn är mycket anpassningsbara varelser.

känner igen att inte ha problem med stöket för att man redan var stökig, att det får vara samma. tills nu, POFF då jag har börjat förvandlas till en pednat. har ett helt hus av stök att reda upp först, men känner liksom tillfredsställelsen av att bara… allting ska ordnas. en SJUKT stor förändring. så plötsligt ser jag också pedanternas sida av saken

midis

JA! Så kul och skönt att höra!! Algot är typ aldrig på sitt rum ändå just nu? Mycket ensamhetskänslor som ska redas ut nu. Så tänker att det blir perfekt för dem att dela rum. Och kanske gror en pedant i mig också. Eller, har börjat städa köket varje kväll för jag gillar känslan att börja dagen…rent. vem vet, 2021 kanske!

Jag bodde i en etta tills mina barn var 7 och 9år, funkade skitbra!

midis

Okej, it’s a done deal. Vet inte varför jag tvivlade, tack för pepp och erfarenheter!

W

Förstår att du känner som du gör med lägenheten – måste vara Malmös finaste! Och nä varför hetsa och stressa, baserat på kommentarerna så verkar ju många barn dela rum och dessutom tycka det är kul! Så klart ni ska bo kvar!

midis

Tack!! Jag älskar den. Den är inte perfekt men så underbar, så här bor vi nog kvar i några till. Till våren har vi bott här i 11 år och det är så fint att se hur anpassningsbar lägenheten varit till våra olika behov. Tack lägenheten <3

Charlotta

Vill bara dela lite dela rum-pepp jag med: Vi bor i stan i ett fantastiskt område med massor av barn, men nästan inga fyror att köpa eller hyra. Våra kids är snart 6 och 2 år och de kommer få dela rum ett bra tag till. Och det gör nästan alla deras kompisar också, det går jättefint. Fick också en massa stressiga frågor när jag blev gravid med lillasyster om att “nu ska ni väl flytta?”, men nu har jag lärt mig att svara att vi trivs och bestämmer själva. Har kompisar som bor i stora hus på landet men har skolbarn som delar rum för att de vill. Så heja er, en sak i taget!

midis

Så fint att höra, älskar att höra era varianter också. Tack för det, det är upplyftande!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.