2019-07-28

Höganäs Saluhall & Krapperup Slott

Förra veckan semestrade vi ju på Kullahalvön, men innan vårt rum i Arild var klart svängde vi inom Höganäs och Höganäs saluhall. Dessutom var det sämre väder så det passade perfekt. Vi åt buffén inne i saluhallen, som var god men dyr. Jag vet knappt om jag vågar skriva det, men jag tycker saluhallen är lite lite överskattad. Eller såhär. Det är ju helt otroligt att en sån verksamhet kan blomstra så i en relativt liten by som Höganäs (som när jag var liten var ganska intetsägande), det är ju bra jobbat och inspirerande. Men man saknar ju någon slags uppdatering. Får lite känslan att har man varit där en gång så har man varit där. Tycker utmaningen med såna här konceptualiserade ställen är att inte fastna i sitt eget koncept. Man vill ju ändå ha någon slags rörelse. Aktivitet inför ramarna snarare än att ramarna kedjar fast en. Okej, lång utläggning för att säga trevligt ställe men har helt enkelt varit där förut.

Höganäs Saluhall & Krapperup Slott

Men på baksidan av saluhallen finns än mer mat och olika food trucks osv. Jag åt lakritsglass hos Kullabygdens vanilj och choklad. Riktigt god! Vi var där även förra året.

Höganäs Saluhall & Krapperup Slott

Sen åkte vi vidare till Krapperup. Men precis innan slottet såg vi en skylt om loppis ner till hamnen i Lerhamn. Så vi svängde ner. Tjusningen med att bila på sommaren, de spontana svängarna. Det var en privatperson som sålde saker de ärvt osv, så den är bara i år men ändå värt ett besök om man ändå är där.

Höganäs Saluhall & Krapperup Slott

Och så sen – Krapperup Slott! Fint slott, ljuvlig rosträdgård och mysigt ställe att fika. Jag upptäckte först Krapperup Slott för några år sen när min mammas vännina öppnade en liten butik där och jag erbjöd mig att starta och sköta deras sociala medier. Jag hade så himla jobbångest i och med att jag fick Algot direkt efter mina universitetetstudier och var ivrig (ångestig) att få all slags erfarenhet och bygga ett CV och portfolio. Och så har jag gjort sen dess, byggt på lite i taget. Tagit för mig, rört mig framåt, fast jag varit rädd. Var ändå en fin liten påminnelse när jag tänkte på att det är bara är 3 år sen jag gick på darrande ben. Blev lite stolt och förvånad hur livet ändrat sig, typ. Hehe.

Jag och Gottegrisen! Vi traskade mest runt och det var mysigt i sin enkelhet. I närheten ligger också Holy Smoke bbq om man är sugen på att testa det. Det hade stängt just den dagen såklart. Även om vi var där för 2 år sen när rapsfälten bredvid blommade (och jag reflekterade även då över sociala mediers fördelar och nackdelar tydligen, vissa inre kamper fortsätter man med).

Höganäs Saluhall & Krapperup Slott

Rekommenderar att ta ett varv i parken vid slottet som är väldigt fin faktiskt. Fint för vuxna och fri spring för Algot. Som nu börjat spexat för kameran. Men tycker det är ganska gulligt det också. Bra dag!

 

23

Kommentera

Mamsen

Håller helt med dig om det du så klokt skriver om ramar (Magasin 36). Gäller väl allt i livet tänker jag när jag ser dig och Gottegrisen på Krapperup. Där var vi ofta när du var barn och nu ser jag att ramarna för både stället och sättet att nyttja det har ändrats och förnyats. Kul!

midis

Ja! Precis så! Puss!

Anneli

Var rosenträdgården fin? Jag blir lite förvånad eftersom jag hörde att rosorna tvärtom var en stor besvikelse för besökare för några dagar sedan.

midis

Oj, vad tråkigt! Jag antar att det beror på vad man har för förväntningar? Jag kanske är för mycket rosträdgård-novis, hehe. Men visst var det nog så att vi kom lite efter den stora blomningen, en del var nerklippt och den är inte så stor såklart. Men hittade fina sorter jag skulle vilja ha i egen trädgård, blev inspirerad, tyckte det var rofyllt och satt och njöt på bänken en stund. Så för mig var det fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.