2019-11-02

Hemma-inspo

Källa: här

Kanske är det jag som börjar boa inför kommande bebis för helt plötsligt pinnar jag inredningsinspiration i flera timmar och kan tycka att det är livsviktigt att få tag på en pryl som jag verkligen b-e-h-ö-v-e-r. Det är förstås inte sant, men ni fattar säkert. Kanske är det också mitt virrvarr till själsliv som gjort mig nyfiken på andra färgskalor. Det är i och för sig det jag älskar med färg. Det finns överallt, i alla former, på alla sätt. Inget är fel. Förutom kanske tusen nyanser av… vitt. Även om jag fattar att det finns. Men samtidigt som jag älskar detaljer och finess så tappar jag mitt tålamod och herregud-välj-en-jäkla-vit-och-gå-vidare-med-livet. En balans mellan “detta tycker jag är roligt och kreativt” till “det finns viktigare saker i livet“.

Källa: här

Men i alla fall. Förutom fler färgskalor så har jag  framför allt blivit fascinerad av allt för stora och överdimensionerade möbler. Enda gången jag får för mig att kolla på Hemnet efter en större lägenhet. Älskar detta.

Källa: här

När jag visar Anton bilder och säger “titta så fint” och han börjar invända med att det är orimligt att en stol ska ta så mycket plats och vara så opraktisk att flytta runt så får det mig att vilja ännu mer. Trött på praktiskt och förnuftig. Känner mig upprorisk (i många delar av livet, men nu pratar vi ju inredning).

Källa: här

Om man inte vill jobba med starka färger i sitt hem (av någon anledning) tycker jag detta är ett kul sätt att sätta en prägel på sin inredning. Jag älskar att gå in någons hem och bli överraskad. Även om det inte alltid är min stil så betyder ofta “att bli överraskad” att jag blir inspirerad. Och den känslan älskar man, jag, ju och kan ta vidare in i sitt eget liv på vilket sätt man nu vill.

Källa: här

Detta är ett av mina drömbord förresten, från favoritdesignern Asplund. Vi har ett par saker av Asplund hemma som vi samlat på oss under åren. När det kommer till de stora möblerna och “grundpelarna” i hemmet återkommer jag ofta till samma designer. Och så gillar jag att blanda naturmaterial med alla färger i vårt hem. Knäppt och klassiskt, i en salig bladning, hur man vill. Om man vill.

31

Kommentera

Ronja

Åh vad jag vill att du ska komma hem till oss och fixa de fint! Wow vilken fest det hade blivit!

midis

Alltså HUR KUL hade inte det varit? Kanske får står på drömlistan i uppdrag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.