2019-04-02

Grey’s Anatomy, Carrie Bradshaw och Vouge

OBS! Spoiler varning!! Men alltså. Senaste avsnittet av Grey’s Anatomy? Jag följer ju avsnitten när det släpps i USA, hehe, så detta är rykande färskt (till på torsdag). Jag har kollat på Grey’s Anatomy sen…gymnasiet?! I 14 år. Det är inte klokt att jag började kolla på detta när jag inte ens tagit studenten än. Serien har verkligen haft sin ups and down, men den håller (som en gammal trogen vän). Speciellt de senaste säsongerna när de tagit in manusförfattarna som var med i de första säsongerna igen!! I alla fall. Senaste avsnittet var så sjukt starkt. De tar upp frågan kring våldtäktsoffer och misshandel. Så himla stark och kraftfullt scen när alla kvinnliga medarbetare ställer sig i korridorren för att stötta och ‘bära’ kvinnan som blivit överfallen. Grät som ett barn. Fint när tv-serier lyfter olika samhällsfrågor såhär som sen sipprar ut i det offentliga samtalet. TV påverkar (även om man aldrig fick använda ordet effekt / påverkar under medie- och kommunikationsutbildningen, hehe. Då blev man super-underkänd).

Vad tycker ni om att Sarah Jessica Parker väcker Carrie till liv i olika reklamfilmer? En del av mig älskar det (vill ju bara ha mer), en annan not so much (på grund av själva naturen av reklam.). Fast med det sagt tycker jag att dom är snygga och sanna till Sex & the City. Jag vill ju ha väskan. Så antar att dom lyckas. Nästan bättre såhär, där det är klart och tydligt att det faktiskt är just reklam. Jag tyckte sista Sex & the City filmen var pinsam i sina produktplaceringar och hur hela filmen antagligen var sponsrad av Abu Dhabi eller var det nu var dom var.

Jag hänger mer och mer på YouTube. USA är ju genialiska i hur de kompletterar sina tv-serie, tidningar, och diverse brands med YouTube. Ofta välproducerad, genomarbetade och underhållande. Gillar, såklart, Vouges kanal. De har roliga koncept som 73 questions, Beauty secrets (med kändisar) och Go Ask Anna! Bravo Vouge.

12

Kommentera

Men ja! Älskade senaste avsnittet av Grey’s. Grät som ett barn flertalet gånger <3 Och tack för förklaringen till varför de senaste avsnitten varit så bra, det måste givetvis bero på manusförfattarna! Gillar att du är så insatt 🙂

midis

Haha är man besatt så är man. Men tycker verkligen series hämtat sig efter det 🙂 Den blev ljusare.

Jag skrollade snabbt förbi det om Grey’s Anatomy, haha! Har inte sett senaste säsongen ännu.

midis

Mmmmm då har du mycket göttig TV framför dig 🙂

Jenny

Hallå var kan man se senaste säsongen? Hittar det inte bland några av streaming tjänsterna..

midis

Hehe ja, en får vara lite kreativ där och söka på lite halvt obskyra streaming sidor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.