2013-04-13

Ge och ta och en puss på det

Hej från västkusten! Nu har vi flugit en herrans massa timmar igen och förflyttat oss bland tidzonerna. När vi flög mellan Nya Zeeland och Hawaii var det så pass mycket tidskillnad (23h!) att det knappt märktes. Då, i Hawaii, var vi 12 timmar efter Sverige, nu är vi 9 timmar, vilket stör min skönhetssömn och Antons glada-humörsömn. Hur som, vi bor i en superduber fin lägenhet. Det är verkligen en hel lägenhet vi bor i. Så vi låtsas att vi bor här på riktigt ett litet tag. Men vi avslöas av att vi inte alls vad som är upp och ner, vad som är hipp eller vad är ute eller vilken gata som är värd sitt namn. Någon som har några must-do i San Francisco?
 
Huset och lägenhetshotellet är nästan värt ett eget inlägg, men här är en lite sneak-peak, som man säger. 
Här går vi in. 
Förresten har det blivit  vår här. Jag har precis liiite för kalla kläder för att inte frysa på kvällarna eller när vinden drar iväg. Men så går det när man är iväg tre månader, det är svårt att packa till alla senarion. Dessutom har jag börjat sakna mina prylar. För det intellektuella örat kan detta låta trögt, men jag saknar min plattång. Mitt hårmousse. Och ombyte. Mina kläder i min 55liter ryggsäck börjar bli old news. Likaså Antons. 

Dessutom saknar vi alla er där hemma. När man tar en kaffe i solen, en öl om eftermiddagen eller äter en god middag bland alla San Franciscos hipsters så saknar man er. Det är verkligen ni som färglägger tillvaron hemma. Ville bara säga det. 

Idag gick vi på en arkitektur-tur. Denna gången var guiden en arkitekturhistoriker. Så. himla. bra! Det är ett jättefint sätt att se och lära mer om staden och om hur den blev till. Så även om man bara är en vanlig dödlig (alltså inte bara arkitekt/designer/konstnär) så får man så himla mycket ut av de här turerna. Dessutom blev vi informerade av Popo’s och hur man hittar dem. Anton får berätta mer om det, men jag tror definitivt att varje turist gynnas av popos.

Efter turen gick vi och kollade på skor till mig. Anton förtjänar en eloge, för han har nog gått runt till varje skobutik i  SF med mig och tålmodigt gett mig sin åsikt och stilråd. Puss Puss. Som tack följde jag glatt med till en kyrka han ville kolla på. You give some, you win some. 

 

 
 
 
 
 
0

Kommentera

petronella

"you give some, you win some" hahahah! så jävla bra!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.