2018-07-11

För en vecka sen – Gastro på havet!

Gastro på havet

Hej för en vecka sen! Officiellt min sista jobbvecka. Försöker verkligen ta lite semester nu, men inte helt lätt. Hur som. Förra veckan var jag och Lina bjudna till Helsingborg av Gastro – Helsingborgs fine dining! Som slår ihop sig med en annan Helsingborgklassiker – Scandlines – i sommar! Åh dessa minnen. När man var 16år och man åkte över sundet för att köpa rebenschoppen för 20kr. Kunde ju inte tacka nej till en walk down memory lane, även om det sannerligen var en tjusigare sådan.

Gastro på havet

Det var en strålande Helsingborgs kväll. En sån kväll där man tänker att det är den perfekta sommarstaden och längtar i ett svagt ögonblick tillbaka. Där är ju så fint. Men det är nog bara att inse att man är mer Malmöit än något annat. Konstig tanke att ingen i min familj bor kvar i Helsingborg, kom jag på nu. Det var då och nu är nu.

Gastro på havet

Men det var en finfin utsikt vid vårt bort, om än svettigt. I ett konstigt (men fullt normalt) mensigt tillstånd av att ha testat hela min garderob i ett ingeting- är- fint- på- mig sammanbrott, så tog jag på mig jeans. Det svettigaste jag kunde hitta. Bra där.

Gastro på havet

Ett härligt gäng bloggande personer. Bland annat Jannice “Addsimplicity”, med sin parhäst Katarina!  Malin som bland annat jobbat som chefredaktör på tidningen Mat & Vänner. Hade så fint samtal med henne om maten vi äter och slänger. Kände mig förfärad, skamsen, oroad och inspirerad och nyfiken på att lära mig mer..

Gastro på havet

På andra sidan bordet hade jag Regina aka Egoina som sällskap. Sånt himla proffs! Själv blev jag nervös när hon snällt frågade om hon skulle ta en bild på mig också. Outfitbilder är jag nästan helt bekväm med nu, inga konstigheter, men så rakt på och mitt i socialt sammanhand är svårare. Oklart varför. Men himla trevligt sällskap!

Gastro på havet

Klassisk och god mat! Inga konstigheter!

Gastro på havet

Ändå lite småskojigt koncept även om det kliade lite i fingrarna att piffa upp lokalen lite till. Scandlines i all ära, men det hade varit fint att få försvinna in i en egen Gastro-värld ännu mer.  Kanske blir om de fortsätter efter sommaren!

Gastro på havet

Härligt gäng och kul med nya ansiktet ju! Hade dock härliga Annika bredvid mig som jag träffat tidigare. Hade så kul med henne som bordsdam!

Gastro på havet

Jannice hade en strålande sommarklänning dagen till ära.

Gastro på havet Gastro på havet

Men något av det härligaste på kvällen var nog ändå tåget fram och tillbaka med denna i lugn och ro.

Gastro på havet

Tack Gastro på Havet för en härlig kväll i sann Helsingborgs-anda!

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.