2019-04-25

Första dagen på bornholm

Tänk att det redan är en hel vecka sen vi åkte till Bornholm!! Men så härligt det var! Vi kom precis innan lunch och lagom till alla var vrålhungriga, fast vi mest var nöjda över att vara framme i ett så fint hus med så fint väder.

Speciellt de här två gangstrarna, Algot och hans kusin Viggo. Satte igång direkt. Som om dom också fattade myset.

Fast eftersom vi verkligen kom strax innan lunch kunde det också se ut såhär. Algot har två föräldrar som är känsliga för fallande blodsocker, så ni kan ju bara tänka er lilleman.

Sen kom räddaren i nöden: makaroner, fiskpinnar och ketchup till alla i familjen. No shame in the game alltså.

Och sen var alla tillbaka på banan igen.

I Danmark ligger många (sommar)hus väldigt nära varandra, tomtgränserna är ganska tajta men det gjorde inte så mycket när grannen hade ett väldigt fint blommande träd på sin sida.

Alltså SÅ kul att se dom här två härja ihop. Det är precis ett år mellan dom och nu har dom så himla fin behållning av varandra. Sjukt gulligt när Viggo pratar danska och Algot förstår eller när Viggo slänger in lite svenska ord om han inte förstår.

Älskar även Viggos style, går all in för saker.

Vi bodde i ett väldigt härligt hus, väldigt nära Balka Strand. Lite för att det inte fanns så många ställen kvar att välja på (Bornholm är väldigt poppis) och lite för att vi ville ha det gött.

Och det hade vi! Precis lagom hus för två familjer.

Vi gick även på loppis, som jag glömt vad den hette, men det håller jag på att kolla upp till min mini-guide.

Där denna fina soffan var! Hade varit perfekt till sommarhuset, men fick nöja mig med en bild.

Och så åkte vi och försökte få tag i färsk fisk. När det är röda dagar i Danmark så är det verkligen stängt. Mer stängt än här hemma (även om Bornholm är ganska beroende av turismen och hade en del öppet).

Mitt crew, typ. Tack Helle för du tog ansvar för hela resan och la upp perfekta dagar och visade vart vi skulle åka. Typ det bästa man kan ge mig atm.

Min lillebror! Och Anton längst bak. Barnen högst upp.

Jag hade min go-to outfit. När jag vill ha det skönt men känna mig fin. Hämtar till alltid Algot i detta, hehe.

Balka strand! Så otroligt fint att vara nästan helt ensam på stranden varje dag. Lyxen med semi-varmt i april.

Sen kom vi hem igen!

Där vi mest hängde. Vilket också är varför jag gärna lägger en extra slant på boende nuförtiden. Man hänger mycket mer där när man har barn. Dels för det är mysigt, dels för man orkar inte lika mycket , dels för att man kan inte lika mycket när barnen somnat. Här är min gulliga svägerska Helle och min broson Viggo.

Ändå gulligt gäng, visst?

Vi hittade ingen färsk fisk men frysta räkor. Det dög ju ändå.

Speciellt såhär. I vårsolen, när man är ledig och gud vad najs.

Kände hur axlarna slappnade av lite och själen började läka. Ljuvlig start på en riktigt bra långweekend.

23

Kommentera

Thora

Låter super mysigt!
Hur hittade ni det fina huset ?

midis

AirBnb! Kan leta upp länken om du vill? 🙂

Thora

Gärna 💛

midis

Förlåt för sent svar! Här kommer länken. Helt, rent och fint. Vi bokade ganska sent och därför var det väldigt lite att välja på = detta var lite dyrare. Min svägerska menar att det går att hitta lite mer prisvänligt om man är ute i god tid. Men var ändå så nöjd med huset. Rent, mysigt och fint och nära stranden. Perfekt.

Här kommer länken, vi hyrde via Airbnb

https://abnb.me/IEiszGE6nW

så smart och härligt att vara två familjer som delar hus ihop på det sättet på semestern. ekonomiskt smart, man har hjälp av varandra i fixet, ungarna tycker det är kul ihop. ser så himla härligt ut!

midis

Alltså det är verkligen SÅ BRA! Speciellt nu när barnen dessutom är lite större, då kan vi dricka kaffe (nästan) ifred. Det var verkligen härligt!

Ida

haha så gulligt att din bror och din man har identiska kläder på sig 🙂

midis

Hahaha GUD VA KUL ATT DU SÅG DET! Gjorde min fredag. Brukar småreta dom för att dom köper EXAKT samma saker. Alltså EXAKT! Hehe. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.