2020-02-22

Februari.

När jag fick Algot var jag livrädd att bli diskvalificerad till att “bara vara mamma”. När man får barn får man verkligen känna av sin kvinnoroll kan jag meddela. Man kan aldrig vinna. Känner känslan smyga sig på även nu, när inlägg efter inlägg handlar om bebis. Men ja, va ska man säga. Bebislivet kommer och bebislivet går. Nu är vi mitt i. Stay with me. Så trötta efter riktigt lite sömn de senaste veckorna att vi flydde hem till Antons föräldrar idag efter en morgon av den intensiva tävlingen i vem som är mest trött.

Dessutom bröt den där förkylningen jag känt i kroppen de senaste tiden ut igår. Det är spännande att nysa 6 veckor efter förlossningen. Då kniper man får glatta livet. Ja ni hör, klagosången står på högast volym här hemma just nu. Februari drabbade även oss.

Får erkänna att det är lite tufft just nu. Längtar tills läget stabiliserar sig lite. Eller att det i alla fall inte spöregnar varje gång jag går till förskolan. Eller att Iduns mage har vant sig vid att vara vid liv. Eller bara få känna av den slentriana lyxen att få ligga i ett tyst rum helt själv utan att någon gör någon form av anspråk på mig och min kropp.

51

Kommentera

Sara

Forstår ikke hva du mener med “man kan aldri vinne”?

midis

Att man aldrig känner sig tillräcklig, antar jag!

Kajsamagdalena

Du är den mest tillräckliga jag känner!

midis

Tack Kajsa <3 Dito!

Det är bara mysigt att läsa om bebistiden så tänk inte på det! Hoppas det vänder snart <3

midis

Va fint sagt, tar det till mig. Kram!

Kämpa på! Jag tycker att hela den här grejen med att bli förälder är en så himla stor omställning. Relaterar till så mycket av det du säger här och jag kan ärligt säga att jag tror jag inte landat i det än, mer vant mig kanske. Hoppas du vänjer dig snart också. Eller landar i det. Vilket man nu än gör. Men önskar dig all sömn du kan få och solsken <3

midis

Det är verkligen sån himla stor omställning. Även med andra barnet, även om vissa saker är lättare såklart. Men så fint med all stöd och kärlek härifrån. Känns mindre ensamt <3 kram vännen

så fint skrivet, Christin! måste också fråga varifrån ditt armband kommer?

midis

tack MaliN! Det är en hårsnodd (med den geniala designen att även vara fin på handleden) men kommer icke ihåg vad märkte heter. Ska kolla! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.