2019-08-10

Farhult standstrand vid Höganäs och fransk mat på landet

Och så vår sista förmiddag ute på Kullahalvön! Kanske att semestern börjar lida mot sitt slut nu, men tur att vi har nästa år då också. Kanske man kan plocka fram dessa tips igen. Jag älskade verkligen att återupptäcka Kullahalvön. Finns ju såklart tusen fler saker att göra, men ändå otroligt hur full av upplevelse man kan bli på ett par dagar.

Farhult standstrand vid Högnäs

Som sagt är Kullahalvön ganska klippig men let’s face it – sandstrand är aningen lättare med barn. Algot gillar ju också när han kan vara mer självständig på sandstranden. Så påväg hemåt stannade vi på Farhultsbadens badplats. En sandstrand som skulle behöva lite kärlek i ärlighetens namn, men sen igen låter man ju också knäpp när man kräset börjar recensera stränder. Annat är det i december vill jag lova. Men man blir bortskämd med alla dessa otroliga miljöer. Vi  hade iaf en mysig stund på stranden, den var lugn och familjär, och Algot tjoade förtjust, vilket är det viktigaste. Vi fick muta honom ifrån vattenbrynet.

Farhult standstrand vid Högnäs

Algot som var så redo för sommarlovet där innan midsommar. Han kändes trött. Hela familjen var trött och det var väldigt påtagligt att vi behövde vara lediga. Känns som han blivit så stor dessa veckor, känner knappt igen ungen från i våras. Men nu har vi vilat upp oss och nu klättrar vi istället på väggarna. Saknar jobbglädjen och kompisar. Bra betyg på semestern när man är redo för vardag igen, visst?

Farhult standstrand vid Högnäs

Inte allt för långt från stranden ligger den franska gården, La Maison Francaise. Tydligen har den legat där ett tag men helt ny för oss när Anton google ställen i närheten. Enkel, god fransk mat. Måste ändå älska när man kan få tag i vettig och härlig mat runt hörnet mitt på landet, hehe.

Ibland bara stämmer det. Man hittar mysiga ställen, kommer tio minuter föra alla andra och är glada och mätta samtidigt. Alla dagar har sina rosenskimrande ögonblick & stunder. Och det var allt från denna underbara semestern!

32

Kommentera

m

Alltså wow, vilka tips för Kullahalvön! Tusen tack! Jag ska dit en helg i september och har skrivit upp så många goa tips från din blogg, ser fram emot att prova allt!

midis

Åh va kul att höra!! Och vilken strålande idé att boka en tur dit i september. Förhoppningsvis fortfarande varmt nog för ett dopp eller två och säkert helt otroligt fint (och mindre turister!!). Kram

Gillade verkligen Mölle och Kullahalvön, verkar finnas massa att göra och äta! Så får nog åka tillbaks snart igen – typ nästa sommar när Otto kan bada på riktigt!

midis

Ja! Också sugen på att se mer osv nästa år. Och det blir faktiskt roligare när de är lite större. Älskar älskar älskar att bada med Algot. kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.