2019-09-06

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Det må ha blivit höst, men innan säsongen skiftade hann vi slå till med en riktig brakmiddag till sensommarfest. Jag hade fyllt år, tyckte livet var grått och blev inspirerad av min kompis som alltid har fest när det är oväntat istället för halv- och helrunda födelsedagar. 32 är väl as good as any age? Det var nog verkligen sista sucken av sommaren dessutom, överlycklig att vi kunde duka på vår gård och sitta ute tills det blev mörkt!

När det kom till dukningen körde jag på det jag gillar mest; färg, mönster, brokigt och all in. Dessutom har vi ingen vuxen uppsättning av tallrikar och glas, utan loppisgrejer som fyllts på genom åren. Så det fick bli mönster och färgkombinationer ända ut alla detaljer, men hade blått och rosa som någon slags semi-bas.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Och så sprang jag till torget tidigt på morgonen, älskar Bodil på Möllan här i Malmö. Och så tacksam säsong nu, med så mycket att välja på. Dock när man handlar på torget så får man go with the flow. Hade en idé i huvudet och blev lite annorlunda utifrån vilka blommor och färger som fanns. Enkelt trick att få en dukning att kännas lite lyxig är ju att använda tyg-servetter. Jag har snöat in på rutigt, älskar den industriella och lite mer cleana looken till maffiga färger. Plus fint sätt att få in mönster och struktur. Jag hittade inga servetter i just rutigt, men kökshanddukar som jag klippte av på mitten och voilá så blev det servetter!

Ett annat sätt att leka med stylingen är att variera formen på blommor. Höga, låga, bulliga – våga blanda! Jag älskar sånthär, tycker det är så mysigt att förbereda och ett fint sätt att få lov att vara kreativ utan några regler.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Sen kom gästerna vid 17 tiden. Bra lifehack när man har småbarn eller bara allmänt trött – börjar middagen tidigt! Alla gästerna uppskattade det, hehe. Här är fina Kajsa som kom med sin Hampus och lilla Beate.

Eftersom jag typ inte får äta eller dricka något av det jag tycker om och tycker förgyller vardagen just nu så bestämde jag mig för att ha skaldjursmiddag! Superlyx, gott och sjukt skönt att slippa laga mat. Plus alla tyckte ju det var himla festligt.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Enda gången vi haft fler ostron hemma än denna gång var då jag och Anton varit i Danmark och plockat våra egna ostron. Då hade vi med oss nästan hundra ostron hem och bjöd på ostronfest på stående fot i vårt kök. Fantastiskt minne, både naturupplevelsen (som jag gärna gör igen!) och festen i köket.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Kanske den festligaste och tjusigaste middagen jag haft någonsin? Kändes kul och speciellt att fläska på. Jag tycker det är så fint att göra sånt här, har alltid varit den som slagit till med fest istället för att exempelvis resa bort. Tycker det är så fantastiskt roligt att ha dessa minnen ihop med mina och våra vänner. Det knyter ihop oss lång tid framöver.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Till efterrätt bjöd vi i gengäld på köpe-tårta. Men den godaste ska tilläggas. Älskar Frödinges tårtor, dom får dessutom gärna vara lite lite frysta i mitten fortfarande vid servering, hehe.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Såg ju ut såhär som bekant!
Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Algot hade två kompisar också som sprang runt på gården medan vi satt och åt. Våra små stadsbarn. Men om livet i stan får lov att vara såhär idylliskt bara ibland så är jag himla glad. Det var verkligen en perfekt dag.

Färgstark sensommarfest, skaldjur och sommarhejdå

Med fina kompisar mitt i livet! Som så snällt kånkade upp på allt och åt tårta på vårt vardagsrumsgolv för lagom till kaffet la min gravida kropp av och soffan kallade. Fint med kompisar som förstår. Tack för en himla bra födelsedag! Hej då sommaren!

 

26

Kommentera

Så otroligt fint alltihop???
Var kommer de fina blå dukarna från?

midis

Tack snälla och förlåt för lite sent svar, men dukarna är från HM Home 🙂

Så sjukt fint hela klabbet! Och jag är så för att man ska ordna fester vid de lite mer udda åldrarna. När ”man egentligen inte borde”. Som att dricka bubbel på en trist november-tisdag.

midis

Ja men håller med!! Får spara mitt till en trist februari dag, men då jäklar!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.