2019-11-23

När vi målade om sovrummet & byggde garderober: före, under och efter

När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter

Okej, det är dags att hugga tag i sovrummet. Vet egentligen inte varför det tagit så lång tid att göra såväl sovrummet som detta inlägget. Det är något med det egna hemmet antar jag – måste drivas fram av lust. Våren 2018 byggde i alla fall vi om vår lägenhet från en 2:a till en 3:a och sen gick luften ur oss och sovrummet såg ut såhär i ca 1,5 år. Nu i efterhand fattar jag inte riktigt hur vi pallade denna synen så länge, men det är ju enkelt att säga nu. Det fanns flera anledningar att det drog ut på tiden. 1. Lusten försvann 2. Vi var trötta = kreativiteten som bortblåst.

När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter

Plus att det visade sig att garderober kan vara så sinnessjukt dyrt. Anton är ju arkitekt och ritade såldes hela ombyggnaden. Värt varenda krona i min bok (även om jag fick honom väldigt gratis), vi har maximerat varenda liten centimeter, testat varje upplägg, varje vrå och det blev så himla bra till sist. Arkitekter må vara halv-dyra, men alltid värt det i slutändan (för att det blir rätt från början och man slipper onödiga kostnader och misstag). I alla fall. Han ritade också en garderob som vi så himla gärna ville bygga på plats. Men det blev för dyrt mellan materialvalen och kostnader för hantverkarna. Också en anledning till att det drog ut på tiden. Besvikelsen.  Vi behövde en minut att tänka om.

När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter

Och så blev jag gravid och ville verkligen att sovrummet skulle bli mysigt och vårt innan det kom en ny bebis. Ytligt eller inte, så njuter jag av fina miljöer och mår så himla mycket bättre på ställen jag tycker är fina och älskar. Efter att jag fått en ny bild upp i huvudet och alla färger var valda så tog vi tag i saken och under en helg i augusti förvandlade vi sovrummet.

Det kan låta sinnessjukt men vi gick inte ut på hela den helgen typ och det var sensommarens mysigaste helg. Älskar ändå energin som flödar när man tar tag i saker. Som att hela familjen tankades på framtidstro och mys. Vi använde denna maskeringstejpen förresten, mycket bättre än den vanliga ljusgula för den var lättare att dra av utan att dra av färgen för den sakens skull.

När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter

Vi gjorde saker i lite fel ordning, ingen katastrof men i efterhand borde vi såklart målat hela rummet innan vi satte upp garderoberna. Som jag berättar mer om längre ner.

När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter När vi målade om sovrummet och byggde garderober: före och efter

Hela familjen hjälpte till. Lite kladdigt och vi spillde lite, men det är ofta sånt vi struntar i om det får familjelivet att flyta på enklare. Det tristaste jag vet är när jag ägnar dagarna till att skälla eller säga nej till Algot. Han får vara med och så kan vi perfektionist-vuxna gå och lägga oss.

Deco Pink Jotun Lady

Ta-da! Det tog exakt 24 timmar att måla allt två gånger tack vare färg som torkar och är övermålningsbar väldigt snabbt nuförtiden! Här har vi satt upp sockeln och passbitarna på garderoben också, alltså plankor för att täcka mellanrummet mellan själva garderoben, väggen och golvet. Sånt man vår leva med när man inte kan platsbyggda och måttbeställa. Vi valde att ha det öppet mot taket eftersom vi inte bor på en herrgård och behöver all förvaringsutrymme vi kan få. Där kan man ställa fina krogar eller lådor med saker om det behövs. Annars är det väldigt fint när det går ända upp i tak, tycker jag.

Sen målade vi även garderoberna och vips så var allt klart och vi var väldigt glada allihopa. Vi hade äntligen ett sovrum vi alla tycker om att vara i.

Deco Pink Jotun Lady

Idag ser det ut såhär. Extra fint när solen lyser såklart. Visst visst, det ska upp saker på väggarna och allt sånt men inredning är verkligen inget som händer i en handvändning här hemma. Men efter snart tio år (!) i den här lägenheten har den verkligen fått följa oss genom livet.

Deco Pink och Warm Blush Jotun Lady

Och såhär blev det med garderoberna! Garderoberna är köpa på Kvik eftersom de helt enkelt var de enda som hade de måtten vi var ute efter. Jag gillade looken på dem, men stod inte ut med de vita, plastiga luckorna. Färg var enda alternativet, så som det ofta är. Vitt funkar till mycket – i teorin. Men i praktiken kan det bli väldigt hårt. Vågar man dubbla på med färg kan intrycket ofta bli både mjukare och mer självklart. I vårt sovrum utgår vi från rosa, rött och lila.

Deco Pink och Warm Blush Jotun Lady

Ibland tar jag in blommorna där bara för det gör sig så bra mot väggen. Men sen igen är jag den som flyttar med mig blommorna när jag byter rum och öppnar fönstret för att det ska bli kallare i lägenheten så de håller längre.

Jag ska vara ärlig att säga att garderoberna var sådär lätta att måla på. Jag borde gjort bättre underlagsarbete men jag orkade inte och målade direkt på. Jag fick måla 3-4 gånger för att färgen skulle täcka. Men lätt värt det. Det är inte platsbyggd men är så himla nöjd ändå. Vi fick offerter mellan allt från 35 – 50.000 kr för vår drömgarderob medan denna lösningen kostade ca 13.000 kr med färg och allt.

Färgkoder från Jotun Lady Deco Pink

Outtalad kurragömma när Algot vill leka och Anton inte orkar, hehe. Bakom ser ni förresten vår andra garderob i hallen som är som ett svart hål (alla hem har ett sånt ställe FYI, oavsett vad folk påstår). Den hade vi också gärna byggt om – gjort både bättre och snyggare men den funkar så det får vara. Vi ska bara tömma och organisera den, så vi får plats med en till bebis.

Färgkoder från Jotun Lady Deco Pink

Vaknar till denna varje morgon. Typ min mest basala känsla. Någon dag ska den får sällskap av fler grejer på väggen.

Färgkoder från Jotun Lady , Deco Pink och Warm Blush

Och färgkoderna då? Jo! Det är färgkoder från Jotun Lady. Vi använde oss av Deco Pink och Warm Blush. Väggfägen är Deco Pink och på garderoben målade vi med Warm Blush. Gillar verkligen och kan rekommendera deras färger! Gillar dem eftersom de är lugna utan att bli tråkiga och går enkelt att kombinera med varandra utan större nyans-huvudvärk. Och så gillar jag den matta finishen. Dubbelplus för de är enkla att måla med.

Färgkoder från Jotun Lady Deco Pink

Och som vi gillar vårt sovrum nu! Tänk vad lite färg kan göra, som man ändå fortsätter förvånas över. Snart kommer det dessutom upp lite hyllor på väggarna och en och annan krok. Som sagt, vi behöver all förvaring vi kan få. Även om jag är ett stort fan av att lägga saker på golvet.

Färgkoder från Jotun Lady Deco Pink och Warm Blush

Och lite såhär ser det ut om man ligger på Anton sida av sängen och tittar in mot lägenheten. Det får helt enkelt bli att jag visar ombyggnaden och våra nya rum lite pö om pö. Det krävs även lite vårljus för att kunna göra det rättvist. Men där ser ni vår lilla hall som blev vid renoveringen, och svänger man direkt runt hörnet kommer man in i Algots rum. Det var allt för nu!

40
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Åh vad kul att se före och efter – blev så fint! Och kul att se färgerna, Warm Blush har vi tittat på till vår lilla toa som snart ska få sig en makeover.

midis

Åhhh låter fint!!! Hoppas på att få se slutresultat också 🙂

Jennyw

Alltså wow, vilken skillnad med färgen! Det blev så bra!!

midis

Tack snälla, är så nöjd och glad att vi tog tag i det. Blev ett helt nytt rum 🙂

Anna María

Christin! SÅ HIMLA FINT! Tycker rummet är så vilsamt och varmt. Er sänggavel är superfin och så bra löst med garderoberna. Super!

midis

Åh tack söta du!! Så glad för rubbet, blev ett rum vi älskar!

W

Mums, det här inlägget var värt att vänta på! Så himla fint alltså! Och ärligt talat tycker jag det är skönt att veta att det finns andra människor som inte heller jobbar supersnabbt. Känner verkligen igen mig i det. De gånger vi har gjort större förändringar hemma så tar det alltid sån himla tid för att precis som du beskriver så tryter både lust och kreativiteten. Och då får man väl bara acceptera det – för kolla, plötsligt kommer man igen! Och WOW vilket resultat det blev!

Tips till nästa gång du ska måla möbler eller annat svårmålat – Beckers häftgrund! Ett lager med den och sedan går det super att måla vilket underlag som helst.

Tack för ett härligt inlägg!

midis

Först, tack för gullig och peppig kommentar, gjorde mig himla glad! Och fint att få känna igen sig i någon annan även för mig. Här går ingenting på löpande band. Allt med hjärtat direkt i hand.

Andra, TACK FÖR VÄRLDENS BÄSTA TIPS. Tror du räddat x-antal psykbryt framöver.

KRam!

Så himla fint Christin!!

midis

Tack Sandra <3

Linnea

Wow, så fina färger! Det får mig att bli sugen på att våga mer hemma också. Tyckte också att sänggaveln var himla fin. Jag gissar att den är ett hemmabygge? Har du ritning/mått/instruktioner eller liknande till den?

midis

Tack snälla! Det är härligt med färg och finns så fina nyanser nu som inte blir så överväldigande. Det är ett hemmabygge, ska se om Anton har kvar någon ritning eller så. Återkommer! Kram!

jennybrandtgronberg

Gud så snyggt

midis

TACK JENNY!!!

Maria

Hvor er det fint!
Hvad kallas den fine taklampan?

midis

Hej! Tack! Lampan är från watts och veke och finns i tre (tror jag) olika storlekar. Älskar den!

Nej men sluta! Så jäkla snyggt.

midis

Tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.