2019-07-04

Ett nytt café, inspirationsbrist och en utflykt tack

Vi försöker semestra i vår egen stad, går väl egentligen sådär då lite jobb har knackat på dörren denna vecka. Och så är det något i stan som gör det svårt att koppla av. Måste jobba på det, för min egen skull. Kunna hitta semesterkänslan hemma är väl viktigt hela året dessutom. I alla fall, en dag åt vi frukost på ett ganska nytt café nära oss, Nostra Café. Himla fint i alla fall och riktigt efterlängtat med ett vettigt och härligt café vid triangeln.

Dagarna går hur som – upp och ner. Att komma tillbaka till stan kanske inte gjorde under med semesterkänslan som sagt, det tar lite längre att komma in i ett härligt lunk här. Samtidigt som jag känner mig som ett obstinat barn. När folk pratar om sommarprojekt har jag mest lust att sätta mig med händerna i kors och muttra “nej, vill inte“. Så det är väl ungefär det jag gör. Ingenting. Min inspiration är som bortblåst just nu. Försöker känna att det är ok, även om prestationsdrottningen i mig sätter kaffet i halsen och gör sig påmind ibland. Min terapeut va lyrisk över att jag inte gör något, medan jag oroar mig för vad fan jag håller på med.

Härlig frukost med min lilla familj. Bra start på dagen, jag låtsades att vi var i London eller något. Jag vet inte, ibland är bara ett miljöombyte lättare för hjärnan helt enkelt.

Sen spenderade jag och Algot förmiddagen ute i ett ganska så svinkallt Malmö. Men inget stoppar den här glassätaren.

Och så fikade vi hos en kompis idag. Tyckte rosorna var så fin mot ingången, speciellt mot det rutiga. Fin kontrast mellan det strama och det blommiga.

Och så blommar stockrosorna. Tycker det är helt magnifik blomning i år på många ställen. Även i stan. Vi kommer utgå mycket från Malmö nu under juli månad men vill så gärna göra små utflykter. Kanske med en eller två dagarnas övernattning. Men huvudet står helt still (som sagt, ingen inspiration). Ville så gärna besöka Heleneskilde Badhotell i Tisvilde, men såna ställen har inga utrymmen för spontanitet tydligen eftersom det var uppbokad i en evighet. Har ni några tips & idéer på härliga turer? Detta trötta huvud tar tacksamt emot!

33

Kommentera

Kristina

Hejhej! Utflyktstips nära Malmö:
-Statarmuseet vid Bokskogen (går buss från Malmö på helgerna). Supergulligt litet museum med stockrosor, djur, riktig traktor att sitta på plus härligt trädgårdscafé. Alla åldrar trivs. Plus precis nära bokskogen om en vill ta en promenad. Bonus: Torups slott, eller rättare sagt själva slottsparken.

-Lund! Köp picknick på Saluhallen, slink inom Konsthallen och häng i Botaniska trädgården. Härligt både i parken och de fantastiska växthusen. Glass finns i caféet utanför växthusen.

-Ystad: ta tåget, fika på Söderberg & Sara (originalet finns här ju), häng i det blomstrande parkområdet kring klostret, (ta ev en sightseeingtur med den knäppa gamla veteranbrandbilen från torget). Går att ta stadsbuss till stranden också såklart!

midis

Amen tack! Så bra tips ju och precis under näsan på en. Ibland ser man inte skogen för alla träden, så tack! 🙂

bellan

Håller med om statarmuseet. Så fint. Och så kan ni kombinera med en skogstur i bokskogen.
Själv så ska jag och mitt gäng till Wanås i helgen. En konstpark uppe i Östra Göinge. Tar ca 1,5 timme att åka dit med bil.
Sen är naturrum i Skrylle jätteroligt. Där kan man också gå promenad i skogen, men det finns även massa aktiviteter för barn nära centrat.
Mölle och Kukllaberg. Har ni tur får ni se valar, och små barn kan man skrämma upp genom att berätta om Kullamannen.
Backåkra. För att gå runt i de gröna backarna och bara titta. Men en solig dag.
Glimmingehus. Kul och intressant om man lyckas timea en guidad tur.
Åka dressin. Kommer inte ihåg vad stället heter, men det är väldigt skoj.

midis

Tack för tips!! Så bra ju. Man blir lätt hemmablind. Kram!

Sanna

Katrinetorps landeri! Docksskåpsutställning i helgen och fin park trädgård! Gratis! Och svänga förbi Paletten plantskola, växthus på Kulladal på vägen hem. Charmigt och roligt växthus med djungel, dinosaurieakvarium, sköldpaddor och plastgorilla. Övedskloster utanför Sjöbo. Bada i sjö, slott med park och gå till den lilla kyrkan nära slottet där det är väldigt vackert!!

midis

Åh tack för tips! Övedskloster har jag helt missat. Men låter ju himla mysigt! Kram!

Marie

Fler tips!
– Systrarna på solhjulet kombinerat med bad i Pudesjö (bra med barn)
– Blå planeten vid regniga dagar
– Blå hallen i Höganäs som har bra utställningar i sommar!
– Bohusläns museum (tror jag) med Lena Cronqvist
– Tåg på Österlen med ånglok. Finns en Facebook sida som heter typ Ångtåg på Österlen
– Fulltofta och nationalparken Söderåsen för vandring/natur. Mat finns i naturumet

midis

TACK!! Så bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.