2021-01-01

Ett gott nyår.

Så blev det nyår igen. En halvkul dag egentligen även om jag gillar tillfället att både tänka bakåt och framåt. Det känns oftast energifyllt, klyschan till trots. Men barn och nyår är ju en urusel kombination, men vi kör på det vinnande konceptet med nyårslunch nuförtiden och så även i år. Det kom blommor ända från Malmö och Florera.

Vi fyllde på med ägg eftersom det går åt under ett jullov fyllt av pannkakssmet.

Vi byggde en nyårskoja på Algots rum.

Och förberedde lunchen!

Det var visserligen en sparsamt nyårsfirande i år men desto mer flärdfullt var lunchbordet. Vi hade beställt skaldjur hos fiskhandlaren dagen till ära. Skaldjurslunch är verkligen en härlig grej!

Och vi dukade fint och letade fram en flaska som legat i kylen i förrådet jättelänge. Igår kändes som en bra dag att korka upp.

Det bästa med nyårslunch är att det blir nyårsmys hela dagen och man får chans att fira lite utan att ögonlocken hänger till knävecken, eller äta en god måltid utan att det blir sabbat av att ett barn eller två som inte vill somna.

Barnen fick deras favoritmat också såklart!

Nyårsmyset del 2. Koden för en bra nyår är väl att skita lite i vilket och lyxa till på det man tycker är kul. Så Algot fick lyxa med ipaden.

Och fotbollspannkakor som är något vi lagar nästan en gång om dagen när vi är i huset. Ätes med händerna och doppas i äpplemos och socker.

Tände fina glittriga ljus från Miloii. Det kändes fint att ha lite av Malmölivet på bordet också. På kvällen åt vi kött från Lindegrens och potatis som kokat i ankfett. Åt en “lyxig chokladkaka” som Anton googlat fram. Det var ett gott nyår.

Och så Idun som lärt sig klättra upp i soffan och lägger in en växel lagom till det nya startskottet.

33

Kommentera

Jenny

Aldrig hört talas om fotbollspannkakor, hur gör man?! Såg jättegott ut!

Sanna

Ja vilka roliga pannkakor! Hur gör ni?

midis

Ska leta fram receptet! 🙂

midis

Det är en favorit! Ska leta fram receptet!

Sara

Har äntligen fattat att man kan gå in på jwhf startsida o läsa alla bloggar haha!! Ett sånt genialt upplägg. Älskar eran sida, men din blogg är allra bäst!! Gott nytt år!

midis

Wohoo, välkommen till JWHF framsida. Och lite extra tack för det där sista 🙂 Gott nytt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.