2019-11-26

Ett axplock från förra veckan.

Klart och tydligt är att november utmanar oss just nu. Känns som alla lider. Jag stämmer gärna in på den sången men försöker pigga upp det med typ vad som helst. Fina färger brukar hjälpa, körde på en kombination av favoriterna rosa och lila en av dagarna.

Och en eftermiddag ringde Anton när jag satt och jobbade; “Algot vill till badhuset, ska du med?” och jag svarade inte på flera sekunder. Drog för- och nackdelar i huvudet. Jag är så trött på eftermiddagarna att klockorna typ stannar men jag antar att Algot fångade både mig och Anton i ett bra ögonblick då vi helt plötsligt var påväg till badhuset allihopa.  Vi åt pannkakor innan och sen badade vi i en timme. Algot var så sjukt glad och det var så mysigt där mitt i den gråa vardagen att jag tänkte att gör jag inget annat i livet än detta så är det ok. Kände mig så tillfreds och älskad med min lilla familj.

Och dagen därpå började jag min dag hos Bodil på torget på Möllan som har finfint juligt utbud just nu. Rekommenderas så fort som möjligt!

Det var fest-fredag och jag krånglade mig i denna klänningen. En blommig favorit från Zara som fortfarande passade runt magen. Kombinerade den med sneakers och mysig kofta för så var sinnesstämningen i huvudet.

Hälsade på Kajsa och lämnade tillbaka klänningen jag hyrt. Också en av veckans mysigaste stunder, att få sitta där en stund och prata livet.

Kajsa hade snygga byxor på sig as usal. Tror hon kombinerad det med en vanlig sweatshirt, det var råsnyggt och uppstyrt och fredags-casual på samma gång. Blev inspirerad. Å gud vad jag längtar efter byxor nu.

Man hittar ju även Jenny på Beyond Us med hennes Jennyojens. Vilket är en lyx eftersom dem vanligtvis bara finns på nätet. Hon är där på fredag förresten och visar (och säljer) sina fina grejer!  Mina favoriter är dem på mellersta raden i bilden.

Sen fick jag bråttom hem för jag skulle på gravidmassage. Klassiskt att springa in till avslappningen. Hann dessutom med ett snabbt stop hos Florista och farfar vaktade dörren som vanligt.

Gick från fredagsfin till fredagsavslappnad och slirade in till gravidmassagen precis i tid. Så skönt och avslappnande, önskar alla gravida kunde få gå minst en gång i veckan. När ungen är ute ska jag ta tag i den här kroppen. Och vad jag menar med det är jag ska boka varenda naprapat, osteopat, kiropraktor och pilatestjohej i stan så den här kroppen kan bounce back. På gott och ont att jag inte tagit hand om den det här senaste året. Men även så minns jag hur chockad jag var efter förlossningen med Algot. Postvården för kvinnor är obefintlig. Du blir hemskickad med din bebis och ett “lycka till” och “glöm inte knipa“. Men sen får man fixa och laga allt själv och be en stilla bön att man inte dragit på sig envisa förlossningsskador. Så när relaxinet är ute ur kroppen och mitt skelett inte är mjukt & sårbart och vad vet jag, då jäklar.

I helgen var jag och Anton ensamma hemma. Anton rensade ur vår garderob i hallen medan jag jobbade. I teorin älskar jag hyacinter som snittblommor, i praktiken not so much. Minst sagt svårthanterliga. Och när jag jagade dagsljus till olika bilder så tömde Anton alltså vårt förråd till garderob. Jag var i chock när jag såg alla saker på golvet. Och extremt lättad när allt var klart. Nu får vi nämligen plats med en bebis.

På söndagen gick vi hit till detta klassiska Malmö-hak som jag aldrig ätit på. Det kändes som man var i England eller något. Mycket turister men god husmanskost, typ så. Det står säkert i någon guidebok att man kan äta traditionell svensk mat här, för kunde inte låta bli att lyfta på ögonbrynen när två tjejer fick in in sill, kokt potatis & ägg med grovt bröd.

Till efterrätt satte vi oss på St Jacob som nu finns på gågatan. De har de godaste saffransbullarna.

Jag var klädd i rosa för att matcha min hy. Nä men skämt å sido. November är inte kul för någon, torrheten är lika bedrövlig som bristen på solljus.

Och en snabbis förbi ABsmåland som får finare  och finare barnavdelning. De ha bland annat fått in Konges Slöjd som är ett favoritmärke som jag tipsar om här.

22

Kommentera

Soffan

Heej! Var gravidmassagen bra? Tipsa gärna om du var nöjd för jag är på jakt efter ett bra ställe!
Med vänlig hälsning, fellow gravid

midis

Hej! Ja! Skön och avslappnande men liiiiiite krånglig med bokningar osv, men kan bara haft otur. Jag går hos Kendra Yoga på Friisgatan, vilket är ett mysigt ställe. Vet att det finns på sjukhusområdet också, inte lika mysig miljö men ska också vara bra har jag hört. UNNA DIG fellow gravid 🙂 Kram!

Louise

Hej
Jag vill bara säga att det är så otroligt skönt att du är så ärlig i hur du mår och i hur du känner dig. Jag känner mig ganska deppig just nu speciellt pågrund av vädret som påverkar mig väldigt mycket. På Instagram är alla för det mesta väldigt glada, så då är det skönt att läsa det du skriver och inte känna sig ensam eller konstig för att jag inte mår så bra. Det jobbiga är att det känns som att jag inte har något att vara deppig över, att jag inte har någon rätt till det. Vet inte riktigt var jag ville komma med detta mer än att det är så härligt att läsa både om dina ljusa stunder men också om dina mörka stunder.
Kram

midis

Hej! Och tack för din fina kommentar, även om jag såklart hellre vill att man skulle vara glad alltid. Men så är det ju inte. Jag brottas också med skuldkänslor ibland för att jag mår dåligt, för jag har det så himla bra. Men känslolivet och det inre styr man inte alltid över, men man kan försöka förstå och acceptera. Att skriva hjälper för mig, det gör att jag känner mig mindre ensam. Släpper på skulden och skammen.Och att sen få så här fin kommentar hjälper mig tillbaka och gör det lättare och mer meningsfullt att dela med sig. Kram till dig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.