2019-02-07

Enkla dagar och färgstarka huspersonligheter

Hej fina Lissabon. Beroende på hur livet ser ut om ett år hade jag lätt kunnat tänka mig spendera hela långa vintern här. För deras vinter är underbar. Allt är bara… fint.

Och tipsen har ramlat in, tack!! Vi betar av i lagom takt, det är en trött familj må ni tro. Och ibland springer man på dem, tipsen. Fick så fina tips från Sara (som själv tar finfina bilder!). Hon tipsade bland annat om det här kontot, så när jag gick förbi den här bilden sa jag “nämen” och tog samma bild. Hehe. Instagram <3

Vår andra dag spenderade vi mest att promenera runt, eller springa runt enligt vissa. Och det kanske är det bästa tipset av alla här i Lissabon.

För här är otroligt vackert. Alla i familjen föll pladask för staden. Inget kändes otryggt eller jobbigt, bara bra.

Kanske den mysigaste resan med Algot so far. Att resa med ett större barn är underbart. Han är glad och verkar fattat konceptet med semester. Kanske bara lycklig att få vara med sina föräldrar varje dag. Go och glad är han i alla fall.

Kolla så fint!

Backigt är det förstås, så kanske inte helt barnvänligt om man nu ska vara sån. Men från 3,5 plus funkar det fint. I alla fall en energisk sådan.

Fin färgkombo och analoga emojisar, hehe.

Hej hej! Tur med vädret verkar vi också ha. Det har letat sig upp mot 18 grader två dagar i rad nu. Kan verkligen rekomendera Lissabon i januari. Ljust, varmt och inte överdrivet mycket turister.

Kanske går resan också bättre nu för att vi anpassat oss och accepterat läget. Vi har inte ätit middag ute en enda kväll och när Algot får hjärnkollaps och mååååååååste pilla med något så låter vi honom för det mesta.

Belöningen av olika höjder – utsikten! Så otroligt fint och fin kontrast till pannkaksplattamalmö.

Och mitt i vinteryran hemma hade vi glömt att Algot inte hade något vårskor, så vi fick i all hast köpa några när vi kom fram. Vilket blev mitt i prick. Och så tog vi en skobild tillsammans jag och Algot. Fint litet ögonblick ändå.

Älskar konstiga och lite random men vackra utrymmen. Vill ha mer sånt – överallt. IRL och digitalt!!

Flera gånger jag har frågat mig själv (högt och obstinat till Anton) varföööööör kan vi inte ha det lite mer så här hemma? Om vi nu ska ha vinter i nio långa år, varför kan vi inte ha lite mer färg då?

Algot höll med.

Enkla dagar i Lissabon. Så skönt. Även om min kropp gick in i någon slags miljöombyte- nervarvningschock. Är fortfarande förkyld nämligen & vansinnigt trött. Kan ni känna igen er i det? Att komma ner i varv kan nästan kännas obehagligt ibland? Det är nog därför man luras att tro att det är lättare att kuta på.

29

Kommentera

Men guuud! Dör så fint! Jag måste dit 🙂

midis

JA!! You will LOVE it!

Maddie

Kan jag bara få flytta in i dina bilder ett litet ögonblick så ska jag strax återvända till verkligheten sen.. Mmmm.. Visst är det så att om det bara finns möjlighet att göra det treåringskompatibelt så blir det ganska roligt nu!
Ha en fin dag!

midis

Absolut, sparar också bilderna till tradigaste mars. Huh. Och du har helt rätt. Kan man så gör det livet lättare om man accepterar en tre-ångring. Den här resan har gått exeptionellt bra so far, så glad för det <3

Ellie

Åh, Lissabon.
Och så bra du och familjen passar där bland alla färger, och kakelmönstrade hus.
Fick stor lust att åka tillbaka någon gång snart (var där en sommar för många år sedan). Januari/februari verkar ju toppen för en gråsliten malmöbo.

midis

Hela familjen föll pladask för staden. Så underbar. Och kan verkligen rekommendera att åka hit tidigt på säsongen. Inte tokvarmt och lagom med folk. Ljuvligt!!

åh färgerna! och ljuset! håller helt med, varför inte ha mer färg i vinterns mörker?

midis

Varföööööör består allt av betong?? Denna gråa massa vi verkar besatta av. Älskar detta. Kontrasterna du vet!! 🙂

Älskar allt med det här inlägget, men kanske allra mest alla färg. Håller med: så här borde vi ha det i världens mörkaste land <3

midis

Alltså vi borde verkligen! För ÅH vad det gör under med humöret!!

Mia

Så fantastiskt fina bilder!! Fick en vitaminboost här i ett regnigt, slaskigt och grått Göteborg. Vill också åka till Lissabon nån gång, ser ut att vara en urhärlig stad! 😍

midis

Helt fantastiskt, totalt blown away. Fint att det skiner igenom i bilderna lite <3 Det bästa med vintern hemma, antar jag, är att vi har våren framför oss. Den kommer!

ni passar perfekt in där!! lissabon känns vekrligen som europas san francisco. sf kanske lite längre bort, lite hårdare, lite backigare, men minst lika härligt och färgglatt! men en dag får du komma över hit och uppleva minsann med :*

midis

Vi kommer!!!! <3 Det är fortfarande drömmen, SF!! Kram fina vicky!

emma

haha, man vet att man är på semester när man inte längre vet vilken månad det är.

midis

Hahaha gud ja (höll dessutom på att skriva januari i senaste inlägget också!!!). Någonstans mellan jobbhjärnan och semesterhjärnan glömde jag att det blev februari!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.