2019-08-21

En tisdag i stan

Hej å hå och nu är verkligen arbetslivet igång igen. Att-göra-högen är…hög och jag bölar lite varje kväll för kroppen är så tung och mör. Började måndagen med att köra på med offerteer, uppdateringar och återkoppling i sån fart att jag glömde resa på mig eller dricka och på kvällen skrek min kropp “du är gravid din idiot”. Så var liksom tvungen att börja om i huvudet. Lovade mig själv i somras att verkligen vara snäll mot mig själv, ta det lugnt oavsett vad alla andra håller på med. Men jag är inte immun mot jobb- och framtidstress och måste verkligen ta ett fast grepp om mig själv och hålla blicken fast i horisonten. Fokusera på helheten. Så det gjorde jag igår. Jobbade fram till lunch och sen bytte jag ut datorn med frisk luft.

Träffade äntligen Kajsa efter en hel sommar av annat. Medan hon fick fina Beate blev jag gravid och i den dimman gick sommaren. Men så härligt att äntligen ses! Vi har båda en spännande jobbhöst framför oss som vi gick igenom blandat med resten av livet. Det är väldigt skönt att få ha en vän att dela samma-plats-i-livet-med. Som också satsar på jobbdrömmar och familjedrömmar i en salig blandning.

Och Beate! Så otroligt fin. Och klart att man stirrar lite extra storögt nu och tycker fortfarande att det är väldigt svårt att föreställa sig att det faktiskt kommer komma en bebis. Våren, så spännande ändå. Det är ändå härligt att längta efter något som inte bara är jobbframgång eller jobbhets. Att fokus får riktas någon annanstans. Ibland stressas jag över det, men mer ofta längtar jag och känner mig nästan full i skratt som får göra allt igen.

Och äntligen lite riktig sensommar i stan. Alltså ä-l-s-k-a-r den känslan när man går i bara ben och strumpor eller sval klänning och stickad kofta. Det är fortfarande ljust, men alla börjar bli trötta. Ett vemodigt lugn över det hela. När man skördat sommaren och har plockat in allt fint.

På tal om att plocka in, så gick vi en sväng till Florista där hösten är allt annat än murrig. Färgstark ända in i till vintern. Och fantastiskt fint och närodlat utbud av dahlior och andra fina trädgårdsblommor.

Köpte en enkel bukett innan jag går tillbaka på lördag  Då ska jag ha middag för jag fyller år på fredag. Ett tag, mitt i gravid-trötthets-deppigheten, funderade jag på att skita i det hela men sen vände jag på steken och sa till Anton “jag vill ha en lyxmiddag“. Så det blir det på lördag.

30

Kommentera

Tycker det låter som en väldigt fin tisdag. Och bra att du tar hand om dig, det är så himla viktigt. Fram för fler fina tisdagar, säger jag!

midis

Du har helt rätt Bea! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.