2019-09-08

En söndag i huset

Vi har varit i huset över dagen! Jag behövde ett miljöombyte och huset behövde tittas till. Regn, sol och allt har växt tokmycket igen. Påminnelse att allt och alla behöver lite av allt för att må bra.

Jag kan hälsa och säga att min kropp var redo att ge upp efter föregående jobbveckor och lät mig veta det. Förlåt kroppen. Har också fått utslag i ansiktet, hade det rätt mycket för typ tio år sen och så kom de tillbaka nu när jag blev gravid. Vilket känns sådär kul, om jag ska vara ärlig. Skulle kunna påstå att det bara är att “äga det”, men så cool är inte jag än.

Hösten är en av mina favoritsäsonger, fast allt börjar bli trött. Men kanske är det därför? Det är väldigt folktomt och härligt och tiden är mycket mer förlåtande än sommaren. Även om det inte är meningen att snacka skit om sommaren. Det är bara så otroligt skönt innan och efter.

Svåraste med ett sommarhus? Man är inte där hela tiden och väldigt svårt att hinna ta hand om allt. Men naturen ger ändå lite tillbaka fast den knappt får något. Hade hoppats på mina aster skulle välla över precis som i Slottsträdgården i Malmö, men dom är knappt tio centimeter höga och bara en planta kvar. Men dom blommar iaf.

Och äpplena är knallröda. Vi bor ju mitt i en äppelodling och har 5 stora äppelträd på vår egen tomt. Låt oss säga det blir en hel del äpplen.

Nästa år bjuder vi nog in till skördefest!

Vi hinner inte alls mycket mer än bara ren och skär underhållning. Ingen odling, inga skrytsamma dahlior. Inga bombastiska renoveringar (förutom svintråkigt och nödvändigt tak). Men vissa saker som jag gillar extra sen barnsben försöker jag prega ner i marken när tillfälle uppenbarar sig. Som stockrosor.

Har under sommaren försökt få till en blå-lila-orange-gul rabatt med lite inspiration från Malmö stads “neon”-tema i år och lite med inspiration från den gamla trädgårdsmästaren som en gång bodde här och planterade allt i knallrosa typ. Jag är supernybörjare på trädgård, och inte helt inbiten än. Men när tiden och lusten finns är det kul. Några trädgårdsintresserade här inne som läser?

Och så har vi korna som sällskap igen. Varje höst släpper bonden ut dem i hagen framför vårt hus.

Det var allt för oss idag! En riktigt mysig, enkel och lugn dag. Önskar vi kunde stanna hela veckan.

36
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Åsa

Trädgård är rena medicinen när man har tid. Vi sommarbor på sydkusten och det är avkopplande att hoppa ur jobbkostymen och ägna en halvtimme åt växterna efter jobbet.

midis

Åh ja, det kan jag sakna med att inte bo där hela tiden. Halvtimmorna här och där. För man mår ju bra där bland plantorna och jorden, det är skönt kontrast mot resten av livet!

Så magiska bilder! Stämningen är precis som man vill att hela september ska vara. Som att läsa senaste numret Lantliv, haha, och det är min bästa självvårdsgrej att göra. Vill även säga ja, hej, trädgårdsintresserad nybörjare här som drömt om en egen plätt jord i evig tid och nu sitter med skavsår i händerna efter all ogräsrensning. Har köpt fem ljungplantor den senaste veckan och kan inte riktigt sluta.

midis

Lantliv, call me!!! Hehe, tack fina Alicia, blev peppad av din kommentar att omfamna min nybörjare stil och att självvårda lite mer snarare än…jämföra (även ord et är lätt hänt). Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.