2019-09-02

En sista sommaroutfit och att vara iakttagen

Så blev det äntligen höst. Glad första höstmåndag! Jag längtar till sånt här och sånt här och sånt här. Eller att kofta på den här klänningen och springa runt i Köpenhamn, eller London för den delen. Men först några sista intensiva dagar att lägga till den senaste intensiva veckan. Har bokat in ansiktsbehandling, klipp-tid och gravidmassage sen, hehe.  Gravidmassagen fick jag av Anton och han sa “jag tycker verkligen du ska gå regelbundet på det för du har knappt låtit dig själv vara gravid“. Den observationen och omtanken var gulligare än själv presenten <3

På onsdag har JWHF ett lunchevent tillsammans med Folkuniversitetet här i Malmö. Folkuniversitetet lanserar ju flera roliga nyheter i sitt kursutbud och det ska vi skåla in. En av deras nyheter är keramik-kurser så vi ska vara mitt där det händer, i en av deras keramiklokaler. Annorlunda, jordnära men så himla mysigt! Även om det är alltid är så knäppt mycket jobb att hålla i events, puh! Tänker alltid på det nu när jag själv går och blir bjuden på olika grejer, hur mycket jobb (det oftast) är bakom och försöker respektera det jobbet (som vilket annan insats som helst egentligen).

Annars? Jag har fått min första “är du bara halvvägs i graviditeten? Så stor du är!“- kommentar. Även om den som säger det tror och tänker att det bara är en oskyldig observation utan någon värdering i så är det aldrig det. Kvinnokroppen värderas ständigt. Och mindre premieras alltid. Jag har alltid varit relativt normalviktig men minns redan i mellanstadiet när personalen i köket alltid kommenterade när jag tog mat två gånger. Jag har alltid varit den som är “glad i mat”. Inte mig emot, men mig emot att det ens ska kommenteras. Kvinnokroppen va, sånt slagfält. Ständigt iakttagen.

38
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Anna B

Tycker du är jättefin och har en så bra blogg. Är också skör periodvis, har blivit det med åren..
Fick typ samma kommentar när jag väntade mitt första barn och var i kanske 6-7 månaden “Oj jag trodde bara det var några veckor kvar”. Tack för den….
Har gått 3 terminer drejkurs hos en lokal drejare i Kristianstad, sååå kul och så himla roligt att ha en egen liten kollektion av keramik. Alla blir sjukt impade när man säger att man gjort det själv 😉

Hälsningar Anna

midis

Åh tack, det gör mig verkligen å glad. Lägger både mycket tid och (framför allt) själ här inne så det betyder jättemycket att höra. Också fint att få se sin erfarenhet hos någon annan, även om det är i sjukt dryga kommentarer. Jag vet inte riktigt vad man ska svara när någon säger så? “Oj förlåt, jag ska stoppa tillbaka lite”?

Låter fantastiskt med keramik. Efter bebis har jag lovat mig själv att hitta något som bara är mitt på samma sätt, tack för inspirationen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.