2019-03-30

En rutinlördag förra månaden!

Jag har en gammal lördag som ligger och skräpar i min utkast. Men den var inte så skräpig faktiskt, så varför slösa bort den. Detta var för en dryg månad sen när jag hade allt för mycket inbokat. Öh, vilken seg månad det blev sen då, men det visste jag inte då. Då var det bara en lyxig kolhydratladdad lördagsfrukost som stod uppdukad.

För vi hade övernattande tonårsgäster från fredag- lördag. Klara och sebbe är mina fadderbarn (med brist på bättre förklaring). Sebbe har jag känt hela hans liv, hehe. Ett av mina första jobb var nämligen att vara hans barnflicka. Så för typ 10år sen hängde vi varje dag i över ett år.

Han var till och med mindre än vad Algot är nu. Tid. Så märklig grej.

Klara har jag såklart också känt näästan lika länge. Nu är hon tonåring. Mitt hjärta värker för hennes ålder. Så gullig.

Vi hade det fint och städat.

Typ. Jag lämnar spår överallt. Åt mycket apelsin i sängen där ett tag.

Gullunge som älskar när vi har sällskap och någon vill leka med honom.

Vilket resulterade i ett bombnedslag men ett ganska tjusigt sådant ändå. Piffa stöket ni vet. Sen åkte Klara och Sebastian hem och vi fortsatte lördagen i vår egen takt.

Eller ja, Algots takt. Våra lördagar är ömsom tråkiga och ömsom underbara eftersom vi ofta gör samma sak. Stannar inne nästan hela förmiddagen, går ut och cyklar, äter lunch, går till lekplats och sen går hem och myser igen.

Jag såg ut såhär!

Vi pausade lite vid triangel, som är ganska nära där vi bor. Why not. Vi hamnar lite överallt på lördagar eftersom vi inte riktigt har en to-do. Då vandrar vi planlöst omkring.

Malmö är verkligen så fint på sina håll.

Och så gungade vi ända upp till rymden.

På lekplatsen bakom alla gamla hus och alla nya. Triangeln. Inte så trendy, men jag älskar verkligen att bo här.

Körde leopard på leopard. Det var en sån dag.

Och underbara vårtecken redan då. Nu blommar nästan körsbärsträden. Det blir en tidig vår i år verkar det som.

Vi åt lunch på delikatessen som vi nästan alltid gör eftersom det alltid finns något Algot gillar också. Avokado-bowls är liksom inte riktigt hans grej (men som också ligger på samma gata) och inte riktigt min heller för den delen. Mår bra av varm mat. När jag gick på akupunktur sa han alltid att det var viktigt att äta varm mat för kroppen.

Sen gick vi tillbaka till gågatan genom Holmgången. Kommer inte ihåg vad vi pratade om.

Kanske att jag ville till Emmaus? Dit gick vi alla fall och Algot fick välja en bok.

Och lego. Barnavdelningen är min favoritavdelning på loppis, haha. Det är så bra och billigt och bra och why not.

Sen cyklade vi hem igen. Cykeln är det bästa som hänt våra promenader (för innan dess fanns dom inte) men ibland kan det också ta så sjukt lång tid eftersom Algot vill bestämma vart vi ska cykla och får han inte det ska han stanna och titta på allt.

Typ såhär.

Så då brukar vi muta honom med glass. Nu är vi vid triangeln igen!

Sen gick vi hem, kollade på Ipad och datorn i sängen och myste. Egentligen så sjukt icke-anmärkningsvärda lördagar och ibland blir jag stressad av att vi inte gör häftigare saker. Även om jag innerst inne vet att jag älskar detta, att det inte är förevigt och när det inte är det längre så kommer jag sakna det hjärtekrossande mycket.

 

 

 

 

24

Kommentera

Jag älskar planlösa lördagar. Obokade helger är överlag de bästa för det är då roliga, spontana grejer dyker upp och förgyller livet 🙂

midis

Ja! Jag kan hålla med om det – för det mesta! Men ibland försvinner helgerna i praktiska tidsfördriv om man inte styr upp det lite. Men för det mesta. JA till planlösa lördagar.

alltså sånt där planlöst vandrande, jag ÄLSKAR det. tycker det svåraste är väder eller tider då det dröjer för länge innan man kommer ut, där allt är utan plan. men att ha som plan att driva runt sådär en lördag, spana på folk och hus och livet, sjukt ljuvligt ändå

midis

Det ÄR ljuvligt och lite en lyx man tog föregivet innan. Man går man samma runda för många gånger så blir lite blind också. En annan lekplats ibland är inte helt fel 🙂 Men älskar också det fria i det planlösa för det mesta.

Åh din mammablick gör mig så varm i själen. Varje gång. Vilka härliga vårljusa foton!

midis

Din kommentar fick mig att gå tillbaka till inlägget och kolla igen. Din kommentar värde så fint i själen, för jag har aldrig tänk på det så. Tack wilda!

Alltså bilden när Algot står på näsan med cykeln! Så mycket barnglädje i den <3

midis

Visst är det!!! Han inspirerar ofta mig när han minst anar det!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.