2020-08-12

En runda med Helle i Köpenhamn.

För en och en halv vecka sen var vi i Köpenhamn på en mini-semester. En av dagarna hade jag och min svägerska Helle en hel dag för oss själva i Köpenhamn. No kids, just us. Underbart. Helle hade planerat en runda till oss. Också jätteskönt för ibland är det jag längtar allra mest efter är att slippa ta beslut. Så tack Helle, det var en fin present <3 Vi började på Apollo Bar. 

Klassiskt Köpenhamnsställe by now. Vi skulle egentligen börja dagen ute på La Banchina men kom iväg för sent (livet med barn) och ställe nr 2 var stängt så det blev Apollo. Apollo är härligt, snyggt och gott. Fast en gång blev en köpenhamnare som läste min blogg förbryllad över Apollo för “hon hade aldrig hört talas om det“. Kanske att vissa ställen blir lite väl influencer-iska. Men hur som. Det är trevligt. Och snyggt.

Ligger nära Nyhavn och indre by, perfekt!

Här är Helle. Min svägersk och mamma till Algots kusiner Alice och Viggo.

Vi beställde frukost. Men den där böngrejen var inte så god. Jag trodde den skulle vara varm och gojsig. Den var kall och ogojsig. Men banankaka och müslin var god. Sen gick vi en sväng till Illum. Ett varuhus förvisso men ett av dem som gör det allra bäst tycker jag så jag uppskattar alltid ett besök. Efteråt bestämde vi oss för att röra oss mot Nørrebro denna gång och gick således mot Torvehallerna för att äta lunch.

Där ligger även ytterligare en Stilleben butik, FYI. Det är ju som en godisbutik fast med inredning så det står nästan alltid också på listan.

Sen åt vi pasta, pommes och friterade risottobollar på Un Mercato. Gott!

Promernade ut från indre by mot Nørrebro. Också fint!

Till “Søerne” där det är så himla fint. Classic första Tinder-dejt-ställe berättade Helle, hehe.

Och så fick vi plötsligt lite annan Köpenhamnsluft, vilket var härligt.

Det började bli varmt trots en kall morgon och kall Julimånad så stannade här hos Original Coffee som finns på flera olika ställen i Köpenhamn.

Tog varsin islatte och njöt av utsikten.

Sen promenerade vi vidare kring de fina huset. Kan verkligen rekommendera Nørrebro, så mysigt.

Fint! Nästa gång stannar vi längre.

Jag såg ut såhär i min nya jacka från Nué Notes som jag fyndade på Another Nués rea tidigare under dagen. var mycket nöjd att vi lyckades tajma den. Man vet att man gillar något när man tar på sig det direkt.

Det var innan denna sinnessjuka och (ganska) härliga värmebölja slog till. Men älskar den korta perioden när man kan ha typ en tun jacka och shorts. Snyggt ju.

Och så stannade vi här vid det rosa fina fasaden hos Adélie. 

Superfin butik med snygga kläder, såklart, men också snygga golv och omklädningdrapperi. Finfint!

Och sen sms:ade killarna att grillen var igång och vi pep hem till Helle och Kalle igen. Så fint att få ha Köpenhamn och Danmark som en sån given del av sitt liv.

Längtar redan efter mer! En toppendag helt enkelt.

38

Kommentera

Ser så himla härligt ut! och passar dig så bra med all denna färggladhet 🙂

midis

Tack snälla, älskar Köpenhamn!

Helle

Vi blev jo ikke helt færdige med Nørrebro (!), men har allerede planer om en Vesterbro runde, inkl. den sindssyge ricotta tortelli i smør fra Mangia! Next time!! ❤️

midis

Helt klart nästa gång <3

Vilken inspirerande trip! Och kul med lite nya hörn av KPH! ♥️

midis

Helt underbart!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.