2015-07-28

En roshemlighet i Magnarp

För ett par veckor sen åkte vi till Magnarp, ett ställe där Anton badat sen barnsben men som är relativt nytt för mig. Lotta och Rolf, Antons föräldrar, åker fortfarande dit och vandrarhemmar sig en gång om året och i år åkte vi dit och hälsade på över dagen. Vi har gått med i en extremt praktisk bil-pool grej vilket gör dagsutflykter av det här slaget väldigt mycket smidigare – inte minst med en unge under armen. 
 
Magnarp2015
  
Det är väldigt fint i Magnarp, även om det i år var svinkallt. En sak (av många saker) jag upptäckt genom Anton är sommar-sverige. Jag växte upp ett stenkast från havet, så vi spenderade alla våra timmar och somrar där, fram och tillbaka mellan huset och strandkanten. När och om vi semestrade åkte vi oftast utomlands (vad jag minns i alla fall) medan Antons barndomsminnen är fyllda med skandinavisk idyll från massa olika ställen. I alla fall. Magnarp! En fin liten strand men tjusningen med Magnarp är en kort promenad bort från vattenbrynet denna gång. 
 
Magnarp2015
 
Här är jag och Algot strax innan vi knyter skorna och beger oss, mest för att jag tycker det är en gullig bild och att man alltid bör visa upp det finaste man har. 
 
Magnarp2015
 
Vi gick hit. Till en obskyr rosträdgård, inbakad mellan vägen och havet, där allting blomstrade så häftigt att man blev lite vimmelkantig. 
 
Magnarp2015
 
Magnarp2015
 
Rosorna var, som alltid, fantasiska. Dessutom är det en väldigt charmig miljö, kontrasten mellan den planerade rosträdgården och det vilda havslandskapet gör det hela till lite mer.  
 
Magnarp2015
 
Anton visade Algot rosorna. 
 
 
Magnarp2015
 
I år hade rosorna dock fått lite konkurrens av Algot. Varannat foto på rosorna, varannat på Algot.   
 
Magnarp2015
  
Algot undrade nog mest vad tusan vi höll på med när vi tjoffade ner hans näsa bland kronbladen. 
 
Magnarp2015
  
Magnarp2015
 
Magnarp2015
 
En romantiskt roshemlighet precis vid havet. Det blir inte så mycket bättre så. 
  
 
 
0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.