2019-03-07

En perfekt fredag i Köpenhamn.

Hur man spenderar en bättre fredag? I Köpenhamn såklart. Jag var där förra fredagen och slog två flugor i en smäll. Skriver ju Köpenhamnstips till en tidning så passade på att göra lite research och ta ledigt från datorn och stressen i den. Spenderade istället dagen med min fina svägerska Helle och solen sken och jag hade längtat efter denna dagen hela veckan. Underbar känsla ändå. Längtet.

Vi började här, på Far’s Dreng. Jag hoppade av vid “kongens nytorv” och så gick vi därifrån.  Från Malmö är det jättelätt att byta vid flygplatsen och ta metron dit. Vi var där 09 för att få ett bord och när vi gick vid 10 var det smockat med folk. Så kom tidigt!

Gott och fint, precis så som man vill ha det! Ätbara blommor såklart. Inför JWHFs lanseringsfest letade vi som galna (tack snälla Karin som hjälpte mig!) för att hitta penséer att dekorera maten med men i maj är det (tydligen) inte lika lätt att hitta. Annars ett tips till att göra maten foto-fin i ett ögonblick.

Vid tio gick vi till Baum und Pferdgarten flagshipstore, lite för att dom öppnar redan kl 10 och lite för att jag tycker det är underbart att klämma och känna och drömma sig bort där. Fin butik och inspirerande miljö helt enkelt. Kanske hittade en klänning jag gärna skulle vilja ha på JWHF 1 års fest.

Gick vidare till Stine Goya och Ganni i vanlig tur och ordning. I området omkring Ny Østergade så ligger det många mysiga små butiker. Tips.

Älskar foto-redo butiksstyling.

Längre ner på gatan från Stine Goya ligger exempelvis också Café Atelier September och deras numera nästan ikoniska avokadomacka, hehe.

Där ligger även Lubarol som är kul att ta ett varv hos.

Jag hade även siktet på La La Berlin denna gång eftersom jag var ville testa en av deras collagetröjor. Slutade faktiskt med att jag köpte en, mycket glad för den! Älskar  90-tals flörten i deras logo-print. Ser tydligt framför mig hur jag stylar den med en av mina blommiga klänningar en söndag i parken i vår, hehe.

Sen åt vi lunch på det här fina stället! The Italian Market. Hur fint? Lyxen med att ha en svägerska som är born and raised (and still living there) i Köpenhamn. Och en som så fint och kärleksfullt ansträngde sig för att planera en mysig och fin dag till oss.

Hej Helle! <3

Väldigt fin och dekadent inredning. Kändes ett ögonblick som man var i New York. Maten var god – inget hokus pokus – bara klassisk, god mat. Vi drack cola och åt hummerpasta.

Och allt mys var ändå också lite celebration för att vi båda äntligen lagt ett jobbigt år bakom oss- fast det är olika saker vi kämpat med. Det var en härlig känsla att våga känna lite att vi var ute på andra sidan. Bra kämpat, Hells.

Kolla så fint, Köpenhamn at its best. Det är förresten också på denna gata som La La Berlin ligger. Eftersom jag har världens sämsta lokalsinne så tycker jag det är så härligt när man känner igen sig från en bild. So here you go!

Och så drack vi kaffe här, uppe på Illums takterass. Rekommenderar verkligen en sån här dag. Ingen vind och gott kaffe = livsbejakande!

1 mars kändes som 1 maj. Oroväckande men härligt, kan man väl sammanfatta det som. Mest härligt just i den stunden.

Tar alltid en sväng på Illum väl där också. För jag tycker dom gör det ganska bra för att vara ett köpcentrum, lyckas hålla flera varumärken på ett konceptuellt, tjusigt, sammanhängande och inspirerande sätt. Stannade lite extra vid Blanche den här gången.

Och innan jag hoppade på tåget vid Nörreport tillbaka till Malmö igen så gick vi till Torvhallerne. Ville så gärna se de hypade brudslöjorna, för jag tycker ändå det ser så fint ut. Till såna här lajk-raketer kommer ju nästan alltid en backlash. Ofta från dom som (tror att dom) står sig över trender, hehe. Visst är det något brutalt med att färga blommor (jag trodde faktiskt dom var torkade inledningsvis, även om man nu ska färga något så är det väl brudslöja) så kan jag ändå tycka att det är något kreativt härligt att faktiskt våga testa en sekund. Att det måste få vara tillåtet även om man senare tänker “vad fan höll vi på med”. Tänk så missar man något fantastisk, en genialisk upptäckt? You never know och det är väl där kreativitet är så värdefullt även om det blir fel ibland? Köpte dock ingen bukett för det man inte ser på Instagram är att dom luktar kiss.

 

 

 

 

 

33

Kommentera

Helle

Bedste dag! ❤️

midis

JA! Längtar till Bornholm vol 2.

åh jag blir så inspirerad att bli modig och resa mer till köpenhamn! jag skriver upp prick ALLA dina tips! tack för att jag fick lite råg i ryggen nu! <3

midis

Tycker det är modigt att erkänna att man kanske inte alltid vill också. Men med det sagt så ÄR Köpenhamn ganska drömigt. Kram Frida!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.