2018-09-02

En mysig helg och ett nytt (extra) jobb

Hej helgen. Inte över riktigt än såklart. Sitter i skrivande stund i soffan, med Algot och äter frukost framför tvn. Han har sin Ipad, jag kollar på sex and the city (igen) och så dricker vi “kaffe” ihop. Så mysigt att jag nästan går av på mitten. So far har denna helgen varit en av de bästa på länge. Inget märkvärdigt bara bra humör, ingen stress och alla i familjen har fått göra något de gärna velat. I fredags kunde till och med jag och Anton äta lunch ihop. På ett ganska kasst ställe på Friisgatan tyvärr. Ett ställe som man säkert tyckt vore tokmysigt om man var utomlands, mest för allt har ett rosa skimmer av härlighet runt sig då. Men fredagsskimret räckte inte riktigt. Men ändå mysigt med lunch ihop. Fick mig lite att önska att Anton jobbade i Malmö (och inte i Lund) en sekund.

Äntligen tillräckligt svalt för min nya favoritjacka från Ganni. Någon sa att det påminde honom om “en rysk docka på ett bra sätt”. Hehe, jag tar det. Älskar den i alla fall.

Efter lunch hämtade vi Algot som haft sin första vecka på förskolan. Gått så himla bra. Så glad för den förskolan, att Algot älskar den så mycket. Det gör livet och vardagen så mycket lättare och smärtfri.

Vi gick och tittade på ett bord. Ett jag pratat om i flera år om att köpa. Men det är ett ganska stort köp så det krävdes sin tanketid. I fredags slog vi äntligen till! Fick sån himla fin service här inne. Älskar älskar älskar dessa små, personliga butiker. Där man (som personal) får lov att förkovra sig i något, blir skitduktig på något och där det finns utrymme och tid att vara… trevlig mot kunden.  Tack finsk form!

Cyklade inom och köpte fredagsblommor. Algot fick peka ut sin egen bukett. Han har verkligen varit så himla mysig den här helgen. Sånt jag drömde om när jag var gravid. Vad jag skulle lära honom, visa honom och uppleva med honom. Även de små sakerna som att handla blommor på fredagar och gå till mataffären för att köpa chips inför lördagskvällen. Fylld av en känsla av att vara totalt tillfreds. Skönt!

Och så har jag fått ett nytt jobb! På tal om små, mysiga, personliga butiker så är jag tillbaka i en efter tio år ifrån. Efter gymnasiet jobbade jag nämligen i en liten chokladbutik i 3 år, och det är fortfarande ett av mina bästa jobb. Så när Lina inne på Miloii planterade ett frö om att extra jobba hos henne i våras kunde jag inte så emot. Som om jag inte har tillräckligt att göra kan man ju tänka. Men för mig blir detta en paus på något sätt ändå. För det är något helt annat. I butik måste man vara helt närvarande (aka lägga ifrån sig telefonen). Det är underbart. Plus, så jäkla kul att få jobba med ett av mina intressen (mode!). Att få vara mer hands on snarare än scrolla bland diverse webshoppar. Det är något med den verkliga världen ändå. Så under några tillfällen i höst hoppar jag in i Miloiis underbara värld. Är ni i Malmö ever så är den väl värt ett besök. Nu: söndag!

20

Kommentera

Vad kul med variationen! Och flera aktiviteter kan ju också lyfta varandra, inte bara lägga till börda, just som du beskriver – om en aktivitet blir vila för en annan.
Detta med att få visa barnen sin egen värld, interagera med dem, tycker jag också verkligen kommer med åldern. Du har en underbar värld som väntar, detta är gissningsvis bara försmaken på den – den stora belöningen tycker jag inte kommer direkt efter graviditeten utan just när man kämpat sig genom de första åren av passande, och får börja med lärandet. så kul!

midis

Ja, ja och ja! Jag håller helt med, fint att du kan se vad jag menar. Kram!

Du känns ju fullkomligt självklar på Miloii🙏🏼👌🏼❣️❣️ Lycka till!

midis

Men åh tack, gulligt!!!

Så mysig helg att få följa med dig på! Stort grattis till jobbet!

midis

Det var en härlig helg. Och tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.