2019-12-22

En liten tjuvjul hemma hos oss.

Igår firade vi lite jul här hemma med min lillebror och hans familj. Första jullovsmorgonen också, dessutom. Anton sov till halv tio, jag dukade bordet och Algot kollade på Blixten McQueen. En skön morgon helt enkelt.

Jag bestämde mig för att duka fint. Rotade fram det vi hade och satte igång. Var i så stort behov av något mysigt och att orka anstränga mig, so I did.

En dag kanske jag har en komplett serie porslin som jag kan dekorera med men det är ett gäng loppistallrikar från längesen som fortfarande hänger med oss. Förutom snittblommorna hittade jag allt annat hemma. Brokigt men någonting härligt i det också.

Blandade klarröd rosenkalla med persikofärgade amaryllis och så lite torkade grejer jag hade hemma. Lite sidenband längt in i hyllan och en duk jag älskar. Passar till alla säsonger tydligen, hehe. Några ljus och inte så mycket mer. Blev mysigt!

Och sen kom hela sällskapet! Som börjar bli ganska många just nu. När vår bebis kommer är vi 8 personer. Jisses. Och Algot fick någon han önskat sig toklänge. Älskar glädjetjutet på min unge här.

Både Viggo och Algot låg och lekte med sina leksaker typ hela tiden efter det. Så extremt mysigt och gulligt. Definitivt lite goals-ögonblick som förälder. När alla kan njuta av julmyset.

Och så bestämmer vi oss för att börja om med fler bebisar. Jahapp, hehe. Såhär ser det ut mycket nu. Alla med något barn, upptagen med något, hela tiden. Anton övar bebisteknik på lilla Alice. Helt sjukt som man glömmer.

Och jag drömmer mig avundsjukt bort till när vår bebis är ute och vi kan börja göra roliga grejer. Detta väntande är…huh. Men gulligt att folk vill komma till oss när jag mest rör mig mellan soffan och sängen. Det är så oerhört tungt nu.

Världens gulligaste, smartaste och roligaste kusiner <3 Och lilla Algot som blivit riven i ansiktet av en lite för ivrig hundvalp för den som undrar.

Och som går och rotar bland mina hårgrejer och gör sig fin.

Viggo <3

Matchande tatueringar, såklart!

Och den, än så länge, nyaste familjemedlemmen Alice.

Sen åt vi något italienskt som Anton förberett dagen innan och haft i ugnen sen 06.30. Hela familjen älskar verkligen när Anton är ledig. Vi äter så mycket gott då. Som hans nygräddade surdegsbröd jag åt till frukost. Förrsten, att bjuda in till lunch? Hur bra grej som småbarnsförälder och medvetslösa, gravida kvinnor efter kl 18?

Sen hände detta. Pojkarna gick in på Algots rum och lekte jättelänge helt själva. När jag tittade in satt de vid Algots hemmasnickrade skrivbord och la pärlor. Något av det gulligaste jag varit med om.

Och så fick vi som familj en liten julpresent att hänga i granen. En till Algot och en till bebisen i magen.
Perfekt tjuvstart på julen.

27

Kommentera

Petronella

Så drömmigt! 🙌🏼

midis

Ganska så perfekt faktiskt (minus halsbrännan). Puss!

Ida

Ett i….Blir det kanske en liten Ida 🙂

midis

Nja, inte Ida som vi har tänka oss. Även om jag måste erkänna att “ida och algot” lät väldigt gulligt ihop <3

Mia

Vilket härligt inlägg, blev så glad av det! Och otroligt fin dukning. Fantastisk färgkombo! 👌

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.