2019-11-12

En hyrd klänning, Helsingborg och en föreläsning

Idag sitter jag i jeans och ribbad tröja, igår gled jag fram i denna. Som jag hyrt av Kajsa och hennes nya företag Kajsa Magdalena – Style for rent. Där hon är i uppstarten med att öppna upp dörrarna till hennes drömmiga garderob och där man helt enkelt kan få en modern men fortfarande underbar shoppingupplevelse, hyra enastående plagg och få nya stylingråd. Och alla Kajsas anekdoter kring alla plagg. Kanske är det hennes genuina glädje till mode som skiner starkast och är som allra mest smittsam. Extra plus för ett cirkulärt mode som gör det enklare även för oss konsumenter att dra vårt strå i stacken, såklart. Jag hyrde denna dyrgripen från Rodebjer till ett jobb jag gjorde igår. Vilken f-a-n-t-a-s-t-i-s-k klänning. Kanske speciellt med gravidmagen, har faktiskt inte känt mig så fin på hela graviditeten, hehe.

Men hade också sovit katastrofdåligt och såg minst sagt sliten ut. Då tar jag alltid till min all-time favoritmask från Sisley. Får typ alltid komplimanger och frågor efter jag använt den, hehe. Dyr men dryg och värd det.

Och så åkte jag till Helsingborg! Long time no see. Jag har ju växt upp där men har inte kvar en enda familjemedlem där längre, bara några kompisar kvar men där tiden springer ifrån oss och helt plötsligt känns Helsingborgslivet som ett helt annat. Men alltid fint att göra en touch down ibland även om tiden verkligen skapar lite avstånd till hur förankrad man känner sig där. Men här växte jag upp i alla fall!

Hej hej! Eftersom det trots allt var mitt på dagen klädde jag “ner” klänningen lite med ett par sneakers. Jag sparar sällan plagg utan klär mycket hellre upp och ner mina plagg. Plus kan verkligen rekomendera att hitta kraft i mode. Nervös inför något? Ta på dig något du känner dig stark i osv. Det hjälper i alla fall alltid mig.

Helsingborg var ovanligt soligt. Blå himmel och roliga gator. Ibland behövs det inte mycket mer.

Här har jag hånglat, dumpats, dumpat, kräkts, gråtit, gapskrattat, tagit studenten, sörjt, jobbat, gjort fel och rätt, varit högljudd och blivit tillintetgjort, dött och återuppstått och efter 20+ år där lämnade jag alla minnen för nya i  Malmö.

Men just igår rörde jag mig bara mellan Knutpunkten och Campus som är Lunds Universitets filial i Helsingborg. Jag gick fel fast det var såhär fint utmarkerat när jag väl rundade rätt hörn.

Jag skulle föreläsa för ett gäng som går kandidatprogrammet inom modevetenskap! Jag har visserligen läst medie- och kommunikationsvetenskap, men det var mer en inspirationsföreläsning om hur jag gått från en superteoretiskt utbildning till hur jag byggt upp mitt arbetsliv idag. Jag var ganska nervös för jag drabbades av “vem är jag att…“-ångest eftersom jag känner att jag har så mycket kvar jag vill göra och lära mig men det blev en fin påminnelse även till mig själv om allt som hänt och tagit form de här senaste fem åren. Hur jag faktiskt, om än långsamt, byggt upp (och håller på att bygga!) ett arbetsliv, ett företag och någon form av karriär som jag mår bra i och har kul med. Det gör mig hoppfull inför de nästa fem åren även om jag ibland känner samma framtidsoro smyga sig på när jag står inför tvåbarnslivet.

Jag gillar dessa bilder på alla dessa fötter, för är det mest konkreta bildbeviset på “här är jag just nu“. En kort stund av framkalla närvaro. Även om jag alltid tycker det tjatas så mycket om nuet. Går det ens att skära ut nuet så som vi ofta pratar om att man borde göra? Är det inte alltid en blandning av allt som varit, allt som är och allt som blir? Jag hade en sån dag igår i alla fall där det var så tydligt. Då jag klappade medkännande på allt som varit, superstolt för där jag är nu och roligt är det dessutom, samtidigt som allt framför mig tornar upp sig på gott och ont. Allt en väldigt väsentlig del av mig och där allt präglar mitt liv varje dag.

38

Kommentera

Fy fasen vad snygg klänning!

midis

Alltså, helt jäkla underbar!!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.