2021-05-02

En helg på sitt sätt.

Jag vill måla väggarna så de är lika fina som våra köksluckor. Jag vill ta fram bjälkarna i taket, skrapa och måla fönsterna, sätta upp hyllor ovanför kaffemaskinen och kanske en eller två rader med vitt kakel så som man brukade göra i gamla kök. Men istället plockar jag påskliljor i trädgården, Antons gräddar våfflor och tänker att vi har hela livet på oss.

Algot som har blivit så stor att det ibland gör ont i hjärtat. Ser ni hans små fräknar på näsan? Så himla g u l l i g t.

Påskliljor i massor, för dem gillar inte rådjuren. Vi har den klassiska sorten och en annan med andra och fler  kronblad. Gud vad dålig jag är på att beskriva blommor, haha. Men hur som så njuter jag av dem.

Vi har köpt nya möbler till trädgården. Jag la mig raklång med fötterna upp i luften och hann äta en glass innan ett barn ville något.

Och så har vi en ny mysgunga också. Algot läste en bok för Idun där första dagen och andra dagen tog Idun samma bok och gick och satte sig. Det var så otroligt sött och drömigt.

Men detta är mer Idun, men ändå, det andra hände också.

Vi stekte æbleskiver, eller fotbollspannkakor som Algot kallar dem och jag fick flera meddelande som undrade var vi köpte dem. Vi steker dem själva! Vi har ett speciellt järn till dem.

Jag kunde till och med plocka lite tulpaner som rådjuren inte ätit. Vi ser harar stora som små hundar och rådjur som äter våra äpplen men vissa tulpaner lämnar de ifred ändå. Tack och bock säger jag. Detta är en ljuvlig känsla att kunna plocka så fina tulpaner i trädgården.

Men annars gick helgen på sparlåga på så sätt att vi sket i allt som heter vettig mat och vältrade i oss i halvfabrikat. Nuggets, pasta med tomatsås, korv och pizza. Man blir mätt på det också!

Pizza i solsken! Barn som smaskar! Föräldrar som sänker ribban!

På så sätt hade vi ändå energi över trots sjuka barn, pms och inställd återförening med min familj på andra sidan sundet. Det blev en annan helg än tänkt men fin ändå. På sitt sätt.

38

Kommentera

Anna

Föräldrar som sänker ribban, vilket vinnande koncept alltså!! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.