2020-12-10

En färggrå torsdag.

När himlen är gråare än gråast får man titta på annat. Malmö är rätt fin på sina håll ändå. Även om gråheten till och med blivit en nyhet i tidningen. “Det är så grått för att molnen ligger så tätt och är gråa“. Kändes som de hade skrivit om “dessa tider” så mycket att de desperat skrev om fan tusan som helat annat än just dessa tider. Så det blev den härliga slutsatsen.

Jag gjorde också en kraftansträngning och tog på mig lite glada grejer. Det gjorde susen, men huh, vad jag börjar ge upp. Vet inte vad som spökar mest corona, gråheten eller post-graviditetskroppen. Den stör mig inte nödvändigtvis, jag känner bara inte igen den. Tar på mig något och det ser inte likadant ut som innan. Utan att lägga någon värdering i det blir det någon felkoppling i hjärnan. Jag tänker mycket på när jag var gravid med Idun för ett år sen. Det närmar ju sig hennes ett års dag (!) och hjärnan kan inte låta bli att summera.

Har lovat mig själv en liten promenad varje dag men för erkänna att det är ganska segt. Måste börja lyssna på något kul. Någon bra podd på lut? Jag vet inte om det är ljudkänsligheten jag dragit på mig som gör att jag tycker att det flesta poddar är…babbliga. Och väldigt interna? Jag tycker det är svårt att hoppa in i en podd som varit igång länge. Vad säger ni?

Imorgon tänkte jag gå till kontoret efter en vecka hemma. Nästa vecka är sista veckan innan jul. Det känns märkligt. Har noll julstämning än så länge. Fast jag äter en lussebulle varje dag.

37

Kommentera

Eleonor

Om du inte lyssnat på Allvarligt talat i P1 med bland andra Liv Strömquist och Bob Hansson som svarar på filosofiska livsfrågor från lyssnare, är det ett poddtips. Både underhållande, eftertänksamt och varmt.

Håller med om att det finns vackra delar av Malmö även när “molnen är ovanligt grå och täta.”

Kram på dig!

Rekommenderar också allvarligt talat! Annars håller jag med, det är mest babbel och reklam numera. Jag rekommenderar ljudbok. Lyssnar på allt från chiclit till deckare via Storytel.

Maria

Jag brukar lyssna på Anders och Måns Så funkar det-podd. Inbjudande, reklamfritt och fnissigt.

Elisabeth Sonesson

Som de andra säger: lyssna på Allvarligt talat och väg sedan upp med lärorikt och roligt på Så funkar det. Kommer på mig själv med att skratta högt för mig själv flera ggr varje avsnitt.

Får väl tipsa om min egen podd #sjukt(o)normalt, vi är varken interna eller babbliga (tror jag 🙈) vi pratar om svåra ämnen och sjukt (o)normala tankar vi alla kan drabbas av.

ÄLSKAR podd&promenad som kombo! men man måste ha olika sorters poddar att välja mellan beroende på stämningsläge.
Kropp & själ i p1 har ofta intressanta ämnen tycker jag! Filosofiska rummet om man är på humör. Podcasten Kapitalet berättar alltid intressant om ämnen som är intressanta som varför det är såb illigt att flyga (även pre corona alltså) och om avokadoprisets parametrar.
“Gifta för tredje gången” i p1 dokumentär är en jättevälgjord och intressant dokumentär.
Om engelska poddar går för sig: Science Weekly från The Guardian och This American Life.

jag tipsar förresten om en podcast varje söndag, ofta om specifika avsnitt så man inte måste plöja runt själv för att hitta godbitarna.finns i min kategori “tips” som hittas här: https://ulrikanettelblad.se/sondagsplock-vecka-49/

ehm, här menar jag såklart, det där var en länk till ett specifikt inlägg. https://ulrikanettelblad.se/category/tips/
hur som, älska poddar!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.