2019-06-11

Elsa Billgren i Norrviken & himla fin fredag!

I fredags hade jag min första hela arbetsdag – typ. Började väl lite lätt får jag erkänna eftersom jag var bjuden till ett ganska härligt event i Norrviken i Båstad. Efter flera veckor hemma på soffan längtade jag efter något som typ bara var fint och roligt.

Vilket det sannerligen var! Norrviken har verkligen blivit fint de senaste åren och utvecklar trädgården hela tiden. Vi började i deras relativt nya orangeri!

Man blir ju glad av fina miljöer!

Var bjuden dit tillsammans med ett gäng andra i samband med att Elsa Billgren invigde sina installationer som man nu kan gå och kika på i Norrviken. Det är barock tema i år och Elsa hade tolkat det strålande.

Förstod ju snabbt varför de tittade lite menande på mitt halsband när vi sen såg Elsas fina barockpärlor hänga i deras glasverandor. Väl värt ett besök!

Även konstnären Lisa Abelsson hade fått i uppdrag att tolka barocken vilket hon gjort med dessa enastående skulpturer av tidstypiska klänningar som hon gjort av aluminium (tror jag, hehe). Hantverket var så fint med allt detaljarbete och helt enastående fint placerade ute i trädgården.

Var där med Sanna och Lina som också var bjudna och som verkligen lyste upp stället. Jag var i och för sig glad för lite svalare väder igen. Det visade sig vara en perfekt aktivitet för en molnig sommardag.

Kolla så fint!

Vi fick en liten rundvandring i trädgården, här vid deras lilla kapell. Påminde mig lite om Axel Munthes hus på Capri. Vi var ju där på vår bröllopsresa 2014 (men hittar tyvärr inte inlägget).

Såg ut såhär! I ny kjol från &otherstories och den stickade tröjan jag fick av Anton och Algot i morsdagspresent.

Vi blev även bjudna på lunch i Norrvikens resturang orangeriet.

Där det serverades himla somrig mat där vissa råvaror kom direkt från trädgården. Tyvärr var det mycket jordgubbar i som jag i stunden kom på att jag var rädd för att äta. Det tog liksom emot att stoppa det i munnen eftersom jag hade ätit jordgubbar innan utslagen började och jordgubbar kan vara sån typisk allergigrej. Även om rädslan nog är obefogad. Men huvudet blir knäpp. Kom även på mig själv att dra mig för att raka benen eftersom jag gjort det kvällen innan utslagen började.

Efter lunch och trädgårdsvis var vi tillbaka här och på borden stod det hinkar med blommor. Lite snittblommor och mycket från trädgården som vi skulle få lov att binda buketter med!

Älskar ju detta så blev sjukt pepp. Riktigt roligt med lite andra sorter också. Blev inspirerad till att använda fler grejer från vår trädgård i sommarhuset till nästa bukett (längtet efter det alltså!!).

La till denna för tyckte Sanna var så fin och blommig i sin uppenbarelse.

Lagom till vi skulle åka hem kom solen tillbaka och vi hann uppleva trädgården med blå himmel också. Det och att vi precis hann se alla maffiga rhododendron blomma. Tack för en himla trevlig fredag Norrviken!

 

26

Kommentera

Linnea

Hej! Ser ut att ha varit en härlig fredag. 🙂 Tänkte bara tipsa dig om att det är rea hos Gulled i Malmö i morgon (Slussgatan 10). Massa provex, utställningsexemplar mm från HAY/&Tradition/Magis. Tänkte att det kanske var nåt för dig 🙂

midis

Va gullig du är, tack för tipset! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.