Sponsrat av Secondhand.se & Erikshjälpen

2020-03-29

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Secondhand.se & Erikshjälpen är tillbaka på bloggen! Minns ni när jag hade min digitala pop-up hos dem i somras? Det var himla roligt! Secondhand.se säljer ju bara begagnade grejer som är inlämnade till Erikshjälpens butiker! Till denna gång fick jag tolka fritt i ett blogginlägg, också kul! Att handla second hand på internet känns ju mer relevant än någonsin. Dessutom är det fint att det görs tillgängligt på fler sätt och därmed för fler. Och jag som lätt blir trött, förvirrad och ger upp ute i butik tycker det är perfekt att scrolla hemma (inte minst i dessa karantän-tider). Jag gick loss på det jag allra helst (och enklast) fyndar second hand: vaser!

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Med inspiration från favoriter som Luke Edward Hall och danska porslinsfabriken Lyngby Porcelæn och med sommaren där borta i horisonten letade jag efter attiraljer att duka med till midsommarbordet.

Det ska erkännas att jag inte alltid känt att “min stil” representerats så väl bland diverse secondhand förespråkare. Eller så lät jag mig sväljas av mina egna fördomar, hur som helst, med ett litet tränat öga kan man hitta det mesta. Men jag tycker definitivt det är hjälpsamt att ha inspirationsbilder eller någon konkret idé i huvudet när man ger sig ut och letar. Och på internet är bra sökord också till stor hjälp.

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Jag fyndar även gärna dukar på second hand. Det finns meter och åter meter av tyger att botanisera bland. Rutiga dukar känns klassiskt men livfullt och pasteller funkar alltid och är lätta att kombinera med annat. Eller varför inte mönstermixa med mönster i blommor inspirerad av den här bilden.  Också ett tips vid en dukning och när man ska dekorera: utgå från en grej och bygg på därifrån.

Vaser fyndar jag med glädje eftersom det även där finns en uppsjö. Varje blomma kräver sin vas! Lika roligt som det är att binda ihop en bukett, lika slående kan det vara när man testar olika vaser till olika buketter. Jag klickar gärna hem vaser i regnbågens alla färger. Turkos på fot, spräcklig blå, skogsgrön och glad gul. Våga blanda, det blir himla effektfullt.

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Och så ska något definitivt sägas om secondhand.se och Erikshjälpens arbete. Erikshjälpen är nämligen en barnrättsorganisation. Allt överskott går till bistånd och hjälper till att förbättra barns tillvaro runt om i världen. Alla köp bidrar alltså till att stödja de humanitära projekt Erikshjälpen stödjer och jobbar med.

Duka upp i färg tillsammans med Secondhand.se

Vilken tur att vi har internet ändå, va! Dessutom har Secondhand.se fri frakt just nu, perfekt! Nu ska jag scrolla vidare. Jag blev inspirerad att satsa på en lustfylld påskdukningen trots allt. Det är kul att ge begagnade grejer ett nytt liv igen i sina egna, personliga miljöer!

 

19

Kommentera

Vilken härlig vitaminkick! Och jag kan verkligen relatera med dig om att jag inte ser mig som den och min stil som funkar med den förutfattade secondhand-stilen. Men som du säger så är det ju galet, för allt finns ju. Detta kändes som en riktigt härlig mix fina fynd!

midis

JA! Tycker därför detta samarbete är extra roligt. Så kul att få tolka och utmana. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.