2018-01-10

DIY bordsdekoration, en sagovärld mitt på bordet och rester från nyår

DIY bordsdekoration DIY bordsdekoration

Hej och välkomna till nyår. En lugn middag för åtta vuxna och fem barn. Hoho, skoja bara. Läggning var en total mardröm och jag var tvungen att låsa in mig på toaletten för att andas. Men alla var så gulliga och Helle hängde med Algot när jag var så arg och frustrerad att jag var helt blå i huvudet.

DIY bordsdekoration

Men i alla fall. Det var egentligen inte det jag ville prata om för nyår var som nyår är. Inget speciellt och alldeles speciellt, samtidigt. Anton var mest drivande i att ha stor middag så då fick han också organisera det. Vilket var härligt för jag hade tid och energi att göra det jag tycker om. Dekorationerna ochs styling av hela kalaset.

DIY bordsdekoration

Det var lite tager vad man havet i kombination med färgglad rekvisita. Och min mormors gamla kristallglas sätter pricken över alla middagsbord.

DIY bordsdekoration

Ljudvolymen steg ungefär med 230% när alla gäster kom men det ÄR väldigt mysigt när huset är fullt med folk. Hoppas på mycket sånt i sommar.

DIY bordsdekoration DIY bordsdekoration

Jag hade i alla fall en idé om att jag ville dekorera med färg och med glimten i ögat. Lustfyllt snarare än stilfullt kanske man kan säga.

DIY bordsdekoration DIY bordsdekoration

Sa att jag dekorerade för barnen också men sanning är att jag älskar sånt här. När det är mycket att titta på och gärna oväntade inslag. Saker på fel plats tycker jag är sjukt roligt och väldigt effektivt sätt att skapa en fin och lättsam stämning på.

DIY bordsdekoration

Hängde upp en glittrig backdrop som liksom gjorde allt automatiskt roligare.

DIY bordsdekoration

Algot somnade mitt i det hela, vilket kanske var anledningen till hela katastrofläggningen.

DIY bordsdekoration

Mysigt såhär i efterhand men det var helt klart svettigt att vara den föräldern vars barn gick totalt bananas.

DIY bordsdekoration

Huvudpjäsen på bordet var superenkel att göra. Jag hade egentligen bara tänkt borra hål i en vanlig planka men väl i ladan bland skrot och skraffs hittade jag en gammal takbjälke. Det gjorde helt klart sitt. Men annars hade jag målat planken eller något för att göra det lite mer avancerat. Tips!

DIY bordsdekoration

Köpte ca 15 ljus  i olika färger. Både Søstrene Grene och Lagerhaus säljer fina ljus.

DIY bordsdekoration

Hej fina Helle – i denna urtjusiga blåsa.

DIY bordsdekoration

….

DIY bordsdekoration

Botten upp!

DIY bordsdekoration

Varvade ljusen med små honeycombes från Søstrene Grene,blommor i små vaser och så förstås djuren. Ville liksom skapa en liten sagovärld mitt på bordet.

DIY bordsdekoration

Anton gjorde rösti till förrätt.

DIY bordsdekoration DIY bordsdekoration

Det är i alla fall ett superenkelt DIY för ett dekorera ett personligt middagsbord och det blir väldigt stämningsfullt med alla levande ljus. Sen kan man slänga på vad man vill för att skapa olika miljöer. Min lillebror la liksom till halvvägs in att “bara vita ljus hade varit finare“.

DIY bordsdekoration

Avslutade middagen med en sjuhelvetes granité med ingefära och grapefrukt. Och så satt vi på första parkett till Kattviks tjusigaste fyrverkeri.

0

Kommentera

Viktoria

Så himla fin, rolig och inspirerande dukning!
Och appropå förra inlägget, så letade jag upp en gammal sommarklänning i garderoben och drog över jeansen imorse, med inspiration från din Barcelonaoutfit😀

Christin

nämen, lägg av SÅ FINT!!! Tack (!) för du delar med dig – blir så glad. Det är faktiskt ett väldigt bra (och snyggt) knep att tjuvstarta våren och förlänga garderoben. Heja dig! <3

Älskar pjäsen i mitten!!! Samtidigt har jag svårt överlag för ljus i ögonhöjd pga så jäkla ljuskänslig, men tycker det är så himla fint! Och avis på att ni har Sostrene Grone hos er, det finns bara online i min närhet!

Christin

Gud, tänkte inte ens på det. Att ljuset kan bli för starkt!!! Men bra input!!!! Och JA! Älskar den butiken över allt (nåja, många) annat. KRAM finis

älskar det här! så påhittigt och fint med all färg. du är en hejare på bordsdekoration!

Christin

Tack snälla du. Kram!

Jag gillar (som vanligt) att du använder mycket färg! Kan hålla med Natasja om ljusen, men det kan också vara för att jag är kortare än genomsnittet och därför lätt får saker i ögonhöjd som är brösthöjd för andra. Oavsett, älskar att du satsat på en rejäl pryl i mitten som dekoration, istället för massa små grejer.

Christin

Bra input, tänkte inte alls på det eftersom jag själv inte blir besväras (däremot bordslampor som hänger i prick sån höjd att man får allt i ögonen). Tack Malin det var kul att få göra och väldigt lätt!! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.