2013-12-28

2013

 
 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag åkte världen runt! I tre månader var det bara jag och Anton. Och världen dårå. Ibland känns det som det aldrig hänt men ibland vid de mest slumpmässiga tillfällena slår en känsla mig rakt i nyllet. De fuktiga veckorna i Vietnam drar helt plötsligt förbi mig, jag känner doften av gröten vi åt ovanför molen i Nya Zeeland eller så hör jag min egen röst när jag skriker rakt ut när vi landade i ett vårutslaget New York. 

 
 

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?

Ännu mer gas i tanken.  

 

                                                                                   

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

Tekniskt sett förlovade jag och Anton oss den 1 januari 2013 (nyårsnatten 2012), så det känns inte helt orimligt att lägga det datumet på minnet. Annars så glömmer jag aldrig min födelsedag, vilket år det än är.

 
 
 Vad var din största framgång på jobbet 2013? 

Jobb har jag inget, men jag är sjukt nöjd över min prestation i skolan. I vår kommer jag skriva min c-uppsats och är då så väldigt nära en kandidatexamen. Vilket kanske inte låter så våldsamt i dagens högpresterande samhälle men det fanns en tid då jag trodde att jag var för dum för universitetet. Jag är så glad att jag bevisade mig själv fel.

Din största framgång på det privata planet?

Anton och jag. Jag är så himla glad och stolt över oss, livet vi bygger och sättet vi väljer att leva vårt liv på. Det är extremt lätt att snacka snacket men desto svårare att faktiskt leva efter sina ideal och principer. Det är lätt att säga att en hatar karriärshetsen och att man vägrar rea ut sig, men ångesten och oron drar lätt iväg när det känns om om de enda alternativen som ungdom är att äta eller blir äten.

Något du önskade dig och fick? 

Äventyr.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Ja men så är det ju alltid. Men vad vore livet utan fisar på tvären? Ibland måste man fisa lite för att uppskatta gasfria tider.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Oroa mig lite mindre vore ju bra, för det vore dejligt rent skönhetssöms-mässigt. Dessutom vill jag bli lite mindre lat och gnällig. Ibland säger jag nej till kompisträffar och dylikt för att jag, helt enkelt, inte orkar sätta mig på tåget eller bussen. 

Största misstaget?

Misstag och misstag, men tre månader var en väldigt märklig tid att vara borta i våras. Om jag hade gett mig själv tillåtelse att vara petig så skulle jag velat vara borta en månad mindre eller en månad mer. Det var liksom märkligt att komma hem mitt i allas deadlines, sluttentor och sommarhets när man själv inte ens hade ett utkast till en game-plan.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag stukade foten när vi surfade på Bali. FÖRSTA HALVTIMMEN på en hel surfvecka. Jag hade aldrig stukat foten innan och insåg inte hur ont det faktiskt kan göra. Jag tar tillbaka alla ”skärp dig, det är bara en stukad fot”-kommentarer som jag delat ut genom åren.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

En av mina käraste fick sin andra gangster prick en dag innan vi kom hem från vår resa. Jag har faktiskt ganska många gullungar runt omkring mig, love them.

 
 

Gifte sig någon/några av dina vänner?

Min käraste gymnasieväns sa jajamen i Mölle dagen efter midsommar. Helt sjukt så vuxna vi börjar bli. 

 

 

Vilka länder besökte du?

En hel drös!

Bästa köpet?

Resan, helt klart. Men sen skall jag inte sticka under stolen med att jag älskar vårt badkar. Och vår hylla i vardagsrummet, vars rykte kommer överleva oss långt om länge.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min och Anton resa. Det måste te sig märkligt för utomstående med allt detta tjat men även om vi “bara” var iväg knappt en tredjedel av hela året, så kom den att definiera nästan hela vårt 2013. En sådan fantastiskt x 10000 upplevelse.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

Alltså, both and. Känsloläget har nog inte varit lika jämt och balanserat som 2012, utan mer höga toppar och djupa dalar, så att säga. Och det är ju verkligen på gott och ont.

Vad önskar du att du gjort mer?

Detta året har verkligen kommit att bli en slags mall för hur jag önskar och vill att mitt och vårt liv skall te sig. Men som alla nya ting finns det vissa barnsjukdomar. Symptom som dykt upp under tiden som måste undersökas och analyseras, men i det stora hela är jag sjukt glad över allt jag gjort.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Haft lite mindre hjärnspöken och oroat mig lite mindre, men det blir faktiskt bättre dag för dag.

Bästa boken du läste i år?

Jag har faktiskt inte läst sådär jättemycket i år. Bokformen passade liksom inte in i vår resa och sen tog kurslitteraturen över. Däremot lyssnade vi så sjukt mycket på poddar och dokumentärer när vi var iväg. Vi åkte jorden runt med Alex och Sigge.

Årets bästa serie?

The Wire och Breaking Bad. Vi såg alla fem säsonger av The Wire när vi var iväg och jag har aldrig blivit så känslomässigt engagerad i en serie förr. Jag kan fortfarande drömma om karaktärerna. När en pojke i serien dog tänkte jag på honom i flera veckor efteråt, jag sörjde honom liksom på riktigt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Jag firade min 26e födelsedag med att äta frukost i min leopardpyjamas och sedan åt vi middag på The Bloom i Malmö. För den som inte varit där, är det verkligen en upplevelse. Någon dag senare mötte jag upp gamla och nya ansikten på en spontanmiddag som jag i all hast bjöd in till. Tänk att alla kom, den korta varslen till trots! Till och med ända från Göteborg- vänner när dem är som bäst alltså!

 
Hur skulle du beskriva din stil i år?

Jag har upplevt mig själv som extrem stilförvirrad detta året. Det känns som jag håller på att omdefinierar min garderob, klänningarna används mer sällan och jeansen har fått en mer tydlig roll. Kanske är det en bieffekt av att jag levde i en ryggsäck med ytterst begränsat utbud i tre månader?  
– ”jag vet inte vad min stil är längre”, sa jag till en vän för inte allt för längesen.
_”Äh, stilschmil, ta på dig det du känner för dag till dag”.

Så det gör jag nu.

 

Vem saknade du?

Dem som en gång i tiden kom och gick hur dem ville och satt runt middagsbordet som om de var deras eget. Studentlivet är finurligt för det kan föra en samman med fantastiska och föreviga vänner, men brutalt på det vis att ställena de kom från ofta tar tillbaka dem.

Ser du framemot 2014? 
Game on!

 

0

Kommentera

Bra sammanfattning. Jag känner också att jag bara tjatar och pladdrar om våran resa. Men alltså, den gjorde så himla mycket med mig. Min chef sa häromdagen att jag ändrats helt som person efter den. Det tar jag som något positivt. (Hoppas han också gör det.)

Älskar för övrigt eran hylla!

å vad kul! jag backpackade också nu i år, så sjukt härligt ju.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.