2019-10-20

Dahlior i Slottsträdgården och annat i Malmö

För ett par veckor sen hade vi en sån himla fin söndag i Malmö. Det var svinkallt men strålande sol och helt underbart. På eftermiddagen bestämde vi oss därför för att cykla till Slottsträdgården, vi cyklade genom gamla väster.

Där Algot blev akut toanödig så som barn blir, så vi stannade här utanför Julie. Jag har inte varit där på länge. Jag tycker de är bäst på ost och vin och tja, det funkar sådär just nu.

Men blev påmind om detta också. Har inte testat än men slänger in det som ett tips ändå. Mysig grej ju.

Algot var pepp och redo och medan Anton stod och pratade i telefon med min lillebror om….ett fotbollsspel så tog jag och Algot lite bilder. Vi alla gillar olika grejer helt enkelt.

Jag hade sett på Instagram att Slottsträdgården stod i full blom och det som lockade lite extra var deras dahlia-trädgård. Tycker Malmö stad är så duktiga på utsmyckningar, göra vår stad fin och har några av de bästa lekplatserna ever. Det slår mig alltid när vi är någon annanstans, inga lekplatser är så fina och bra som i Malmö.

Men nu skulle det handla om blommor. Tänkte ju egentligen tipsa om detta när det begav sig, men ja. Oklart hur dahliorna har det nu men Slottsträdgården brukar vara vacker länge, även när den håller på att vissna.

Algot brukar gå fram till folk på lekplatsen och presentera sig och så pekar han på mig och Anton och säger “detta är min pappa och min mamma, min mamma älskar blommor“. Hehe, iof sant. Men just denna dagen delade vi verkligen den glädjen, även om jag tror det var dom många olika gångarna och stigarna att springa mellan som var mer spännande för en 4 åring.

Dahliorna hade ju verkligen sin framfart under ett par säsonger där på Instagram, men man kan samtidigt förstå varför. Det är en väldigt fin blomma. Jag orkar aldrig gör något själv men njuter gärna av det såhär. Desto maffigare, desto bättre.

Sen sprang vi vidare. Slottsträdgården är ju även full av exempelvis olika Aster, som brukar blomma länge även när allt annat är brunt så färglägger dom länge. Verkligen ett fint litet tillhåll mitt i stan.

Fina färger och blå himmel. Detta är så underbart för det är så enkelt. Bara njut och fint, ingen hets, inget ifrågasättande, inget uppläxande och inget deklarerande. Alla bara njuter här med gott samvete och det är en sån skön paus.

Sen gick vi till tåglekplatsen i närheten ens stund tills jag i panik var tvungen att cykla hem. Blir lätt så just nu. Jag orkar fram tills jag verkligen inte gör det. För helt plötsligt så tar all ork slut precis samtidigt och jag får panik och måste hem och lägga mig nu nu nu nu nu. Ibland tänker jag att det är “nyttigt” för mig att vara gravid, för jag lyssnar sällan så mycket på kroppen som nu. Ursäktar mig inte, försöker inte stå ut och känner mig inte nödvändigtvis dålig (kanske lite frustrerad dock) för att jag inte orkar. Letar inte efter anledningar eller förklaringar eftersom det är så uppenbart och det är är en välkommen kontrast till allt självifrågasättande man håller på med i tid och otid.

24

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.