2020-04-22

Bygg din egen sänggavel: Antons ritningar

Bygg din egen sänggavel

Hej från sovrummet! Några av er har frågat lite kring vår sänggavel som vi har. Det är ju ett amatörigt men kärleksfullt hemmabygge. Vi hade den redan innan vi byggde om och byggde den helt enkelt för vi behövde något som passade en specifik vägg. Såhär hade vi den innan vi renoverade, men så byggde vi om vår lägenhet från en 2:a till en 3:a och nu står där ju garderober. Men i alla fall så frågade jag Anton om han hade kvar någon ritning på sänggaveln. Och det hade han!

Jag ville gärna ha en hylla som sänggavel för att jag gillar att ställa av grejer. Vattenglas, hårsnoddar, snacks och nu kräkhanddukar, blöjor, våtservetter. Och kanske till och med en och annan snygg tavla. Jag tycker det är fint att luta direkt mot väggen. På min sida ville jag även gärna ha fler hyllor. Det gäller att trolla fram förvaring ibland.

Bygg din egen sänggavel

Men på Anton sidan av sängen tog väggen slut så han fick en mindre och mer inbyggd hylla på sin sida. Han har inte heller mycket skräp som jag så detta räckte fint. Även om vi har mer vägg så som sängen står nu, tycker jag detta är ett fint och smart sätt att gömma in lite förvaring.

Och voilá! Här är Antons gamla ritningar. Vet inte om de kan vara till någon hjälp, men kanske.Måtten är förstås efter vår vägg men själva gaveln är till en 180 säng, eller ja, två 90sängar. Vi köpte två stora plywood skivor där vi fick alla bitar uppsågade på plats. Väldigt smidigt!

Bygg din egen sänggavel

Anton behandlade träet med vitpigmenterad olja från faxe innan han snickrade ihop alla delar, finns att köpa på exempelvis Byggfabriken. Gör att så att träet inte gulnar lika lätt. Gillar annars plywood för det är enkelt, snyggt och prisvänligt.

Bygg din egen sänggavel

Ibland har jag funderat på att måla in den i väggen, alltså måla den i samma rosa färg som väggen. Tror det hade kunnat bli väldigt fint men samtidigt så gillar både jag och Anton inslag av trä bland alla våra färger. Det mjukar upp.

Bygg din egen sänggavel

Sladdar och sånt har vi dragit bakom hela möbeln så mycket som möjligt, borrat små hål i kanten så sladden ska kunna gå ner bakom men har inte lyckats gömma allt. Men äh, livet är ju fullt av sladdar. Det vet vi alla. Dekorera gärna med lite handgjorda keramikrosor från Italien.

Bygg din egen sänggavel

Eller en gullig bebis. Jag älskar verkligen vårt sovrum som det är nu. Vi får plats med mycket på liten yta och framför allt är det väldigt mysigt.

Bygg din egen sänggavel

Såklart något ojämn i kanterna och vi har fått tvinga in den till väggen och fäst med gångjärn. Men ändå, för att vara ett naivt hemmabygge har den hållit både stilmässigt och praktiskt i flera år.

Happy bygge!

32
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Så snyyyyggt och verkligen omsorgsfullt bygge. Jag röstar på att hålla den trären så länge ni kan motstå att måla den <3 Det går väldigt snyggt ihop med det rosa (och vilken annan framtida färg som helst). Vad fint av er båda att dela mer av ritningarna!

Elin

hej! supersnygg! vad har anton använt för programvara? såg sjukt praktiskt ut ?

midis

Den är ritad i sketch-up hälsar han 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.