2019-08-27

Blomsterhav, festförberederlser och tummen upp

I lördags gick dagen i festens tecken. När jag har tid och energi så älskar jag planerandet och fixandet innan festen nästan lika mycket som själva festen. På morgonen var det första jag gjorde att springa till torget på Möllan. Älskar Bodil på torget, fick 6 buntar dahlior och en del annat för 250kr. Solrosorna och hortensiorna köpte jag för halva priset á 200kr på Plantagen eftersom de börjat bli lite hängiga.

Hej från sovrummet! En liten sneak peak på hur det håller på att bli. Ska fota allting så småningom och försöka visa er hur allt ser ut!

Hängde fram min klänning jag köpte i Köpenhamn för den tänkte jag har på mig på kvällen!

Och så hade vi myskväll hela dagen. Det är vad Algot kallar det när han drar gardinen för fönstret, oavsett tid på dygnet. Medan vi sprang och pysslade så gjorde han samma sak. Växlade att kolla på sitt favoritprogram och leka med bilar och sa att han ville “bjuda sina kompisar på köttbullar när dom kom”. Goare unge får man ibland leta efter alltså.

Och så ställde jag mig och fixade i ordning blommorna till fina buketter. Det var längesen sen sist och det gick som en stöt igenom kroppen av välbehag när jag stod där och tog bort blad och knipsade. Samma år som jag kom in på Medie- och kommunikationsvetenskap kom jag samtidigt in på en floristutbildning (som jag tackade nej till sen). Ibland undrar jag hur mitt liv sett ut om jag gått vänster istället för höger. Men något jag ändå lärt mig om snittblommor är att 95% av alla blad måste bort, absolut inte ligga i vattnet i vasen. För det mesta tar bladen mest energi från blomman när de ska fungera som snittblomma. Så skala av så står de längre.

Och så blev det ett väldigt blommigt hav av sensommarblommor. Jag hade typ bara blommor denna gång eftersom jag fick tag i ganska billiga blommor, annars är det ju fint att bunta upp med mycket grönt om man vill ha det fylligt. Och det vill man ju. Får vara sober och avskalad i nästa liv. Vaser och sånt hittas med fördel på loppis! Anton blir tokig när jag kommer hem med en till vas, hehe. Men varje bukett kräver sin vas och det är roligt att se hur en bukett eller dukning kan ändras beroende på hur och var de står. Så ut på loppis och bunkra upp. Algot var imponerad.

Glasburkar funkar förstås alltid. Så jag får väl äta upp min kommentar om Anton som blir galen på mig. För jag blir lika galen på alla hans köks- och surdegsgrejer. Men det var ju till min fördel nu. Jag blandade “vanliga” färgstarka vaser men burk-vaser.

Algot gav tummen upp! Sen var det bara att bära ner allt och sätta ihop till en helhet. Men det visar jag i ett annat inlägg. Puss!

31

Kommentera

BS

Underbart med blomsterhav!
Nyfiken på fisktavlan i bakgrunden, var är den ifrån?

midis

Ja, tycker jag med! Man mår bra av det. Tavlan är gjord av en kompis till oss 🙂

Du är ett sånt blomsterproffs!! Älskar dina buketter och önskar att jag fick ihop det lika bra som du 😍❤️

midis

GULLIG DU ÄR!! Tack <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.