2015-08-30

Blast from the Norge

Mellan Vickys blast from the past och Anna Marías aktuella tur till Island kan jag inte låta bli att bli lite åksjuk av avund och nostalgi. Jag och Anton har gjort många fantastiska resor tillsammans, den ena helt ojämförbar med den andra, men det är ett par destinationer som har stått ut. Ett av dom är tyvärr på andra sidan jorden – Nya Zeeland- medan ett annat -Norge- ligger lite närmre till hands.
Stryn2012
År 2012 åkte vi till Stryn för första gången. Vår goda vän L tillika Antons kursare är född och uppväxen här, så vi passade på att göra ett besök. Detta är deras utsikt från huset = man sätter lätt kaffet i halsen till frukostfrallan.
Stryn2012
Det var första gången jag var på fjället under sommarhalvåret. Det var det årets sommarromans. Jag blev kär.
Stryn2012
Stryn2012
En av dagarna packade vi våra väskor och vandrade upp till L’s familj privata stuga uppe på berget. Förmånen med att känna någon från ett ställe som det här är att man får tillgång till de bästa fjällhemligheterna.
Stryn2012
Väl uppe slängde vi ryggsäckarna och veden i en hög och drog fram fiskespöna – vi var tvungna att fixa kvällsmat.
Stryn2012
Här fiskade vi, badade vi (svinkallt), borstade tänderna och fötterna och gick varannan gång för att hämta dricksvatten.
Stryn2012
Alltså.
Stryn2012
När vi kastat ett par snöbollar, eldat, druckit wiskey och spelat kort in på småtimmarna packade vi ihop våra grejer när fåren väckte oss och begav oss ner igen. Det var som taget ur en film och efter den här turen har mina resedrömmar aldrig varit sig lika igen.
Året därpå åkte vi tillbaka, fast då hyrade vi en av L’s stugor och firade in Lottas 60:e födelsedag. Nu längtar jag tills vi kan åka dit med Algot om ett par somrar.
0

Kommentera

Oj vad vackert! <3

det är helt enastående. Så fint!

Vilken natur!

Men alltså!! <3!! Vilka jäkla vyer och helt sjukt att en kan bo sådär. Är så himla sugen på att åka till Norge och vandra. Tror det är magiskt.

Det är helt koko. Kan liksom inte förstå att man växt upp sådär, med det där framför fötterna. Sjukt exotiskt för mig men vardagsmat för vår kompis. Kan verkligen rekommendera en tur till Norge, det är fantastiskt.

Okej, nu är det klart. Jag MÅSTE åka till Norge! Så jäkla vackert och du har fångat exakt allt det vackra i dina bilder!

Där är verkligen extraordinärt vackert. Kan verkligen, verkligen rekommendera att åka dit! och tack förresten! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.