2019-11-15

Bebis- och barnkläder: några av mina favoritmärken

H&Ms egna kollektion Baby Exclusive är en favorit! Gör barnkläder upp till storlek 104 och här handlade jag ofta varma och sköna grejer till Algot som alltid passade så bra när vi till exempel när vi var i det kalla huset. Och nu till vår vinterbebis. Sköna, lugna och myspyskläder.

 

Underbara Blaou! Två kreatörer som lämnade trygg anställning för att förverkliga sin idé om mer färgstarka och jämlika, schyssta och kreativa barnkläder. Såklart finns det kollektioner jag älskar mer än andra även hos Blaou, men generellt tycker jag det är så kul med något annat både i design, passform och produktbilder. Därav att vi på JWHF gjorde ett event med dem i våras! Och här är en intervju med grundarna!!

Monsieur Mini är ett litet dansk märke som gör finfina små kollektioner. Nu senast med croissanter och hjärtan som jag inte alls kunde låta bli att köpa till både Algot och bebisen.

 

På tal om danskt, Kongens Slöjd är defitnitvt värt att kolla upp. Allt från bebiskläder till allt som rör barn, hehe. Ett favoritmärke definitivt. Vår bebis ska sova bland dessa citroner exempelvis.

Och min absoluta favorit all time: Bobo Choses. Älskar typ varenda kollektion, älskar designen, färgerna, älskar stylingen, älskar allt – förutom priset. Jesus kristus. Men så fint och brukar vänta in rean till mina absoluta favoriter. Men hörde någon liten fågel om att de eventuellt ska sänka priserna pga det uppenbara att det helt enkelt blivit för dyrt. Hoppas!

Zara! Supergulliga och mjuka kläder ju!! Men däremot är det sjukt störigt när man råkar köpa bodys eller pyjamaser som inte har vanliga tryckknappar i grenen. Det må vara snyggt med träknappar men det är också sjukt opraktiskt och pilligt. Så det dubbelkollar jag alltid innan jag köper. Gäller faktiskt H&M Exclusive också! Fördrar även bodys man knäpper i grenen när de är som minst, och inte bara vanliga tröjor eller t-shirts, eftersom de ofta åker upp på ryggen = kall, naken hud. En body sitter där den ska!

Lindex babyavdelning! Blev helt ledsen när Algot växte ur strl 98, för här kan kreativiteten osa – tillskillnad från när man är över 100cm lång och då tydligen går från barn till pojke eller flicka. Tröttsamt, men som sagt  så är i alla fall babyavdelningen utan riktlinjer, ofta cool och full av olika färger.

Och en relativt ny favorit: The Animals Observatory som lirar i samma liga som ex Bobo Chooses. Här köper jag gärna större storlekar så de kan använda plaggen längre och PPA blir så låg som möjligt. Men definitivt ett roligt inslag i barngarderoben.

 

23

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.