2018-01-05

Några stycken från Barcelona mitt i vintern

Barcelona mitt i vintern

Hej från Barcelona! När jag gick den där fotokursen på fotografiska i Stockholm i höstas pratade hon lite om vår tids bilder och den omdiskuterade fotbilden inte minst. Mycket skrockande från de andra tekniktunga männen i rummet men då la hon snabbt till “jag gillar symboliken i bilden“. För att den så tydligt visade här står jag just nu. Vilket jag tyckte var inspirerande och sympatiskt. En bild handlar sällan (aldrig?) bara om tekniken. Så med det sagt; här står vi.   

Barcelona mitt i vintern

Vi har sån vansinnig tur att komma mitt i en värmebölja. 22 grader varmt!

Barcelona mitt i vintern

När man inte har så många bilder att välja på, hehe. Spanjorerna går runt i dunjacka medan jag slängde av min strumpbyxorna asap. Den känslan alltså. Sa till Anton; det är så här livet är menat till att levas. 

Barcelona mitt i vintern

Apelsiner! Även om de flesta träd är helt vissna, precis som hemma. Vilket är ganska förvirrande när jag är i full vår-mode. Träden och julbelysningen tjafsar liksom och säger emot mig.

Barcelona mitt i vintern

Algot får också extra spring i benen här. Även han är en vårunge at heart. Nästan rörande att se hans lilla kropp sväva fram så fritt. Även om han kämpar på med sina vaglar i ögonen. Varför måste varenda liten brödsmula till förkylning sätta sig i ögonen på honom?

Barcelona mitt i vintern

Och även om vi landade på eftermiddagen så hann vi precis värma oss lite i solen. Jag stod som idioten med kameran i högsta hugg. Som om jag skulle kunna ta med mig den hem om jag bara fotograferade den tillräckligt.

Barcelona mitt i vintern

Sakta men säkert gick solen ner och fyllde himlen – och mig- med nyanser igen.

0

Kommentera

Men vad härligt det både ser ut och låter! Hoppas ni får en fin tid i Barcelona! Ta gärna mer er solen hem till Sverige sen 😉

Christin

Det ÄR så najs!! Ska försöka. Har tankat kameran så mkt som möjligt i alla fall!!!!! Kram!

fy sjutton va fint att läsa det här nu! vi kom hem till malmö igår, och attans va grått det är här. längtar så mycket efter ljus och värme!

Christin

Malmö lider verkligen! Januari är så fruktansvärt ocharmigt!!

Ljuvliga bilder, Christin! Jag var i Barcelona i början av januari för så där 9 år sedan, lyckades tyvärr inte pricka någon värmebölja då, men är så glad att du gjorde det nu 🙂

Christin

Vi hade verkligen vansinnigt tur. Men oavsett om det varit så varmt eller inte så drömde jag mest att bara få se himlen. Och det gjorde jag ju! Så härligt. Kom dessutom hem till en lika blå. Så underbart för sinnet. Kram malin!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.