2019-09-26

Babystuff

Har verkligen inte köpt mycket till kommande bebis. Dels för att vi faktiskt sparat en hel del från Algot och dels för att jag har sjukt svårt att connecta med någon och något som inte finns än. Kanske är det en försvarsmekanism? Jag skämdes väldigt mycket när jag väntade Algot för att jag inte kände samhörighet med honom i magen. Minns även när jag sa “jag älskar dig” första gången till Algot direkt efter han fötts och tänkte i samma sekund “gör jag verkligen det?“. För mig växte både anknytningen och kärleken gradvis. Idag fattar jag att det egentligen inte är några konstigheter, men det finns så mycket normer och bilder där ute kring hur man ska vara som gravid och nybliven mamma. Sidospår, men kanske ett viktig ett. Vi älskar och blir föräldrar alla på våra egna sätt. Även om jag även denna gång undra hur fasiken det ska få plats med ännu mer känslor, så vågar jag vila i att det kommer gå. Gradvis. I alla fall. Så när min svägerska tipsade mig om Konges Slöjd, som gör riktigt fina grejer, kunde jag inte låta bli.

Kunde inte motstå det mjukaste av mjukaste påslakandet med fina citroner på och några randiga blöjhanddukar-grejer. Stort i Danmark, lite mer frågetecken kring fenomenet här hemma, hehe. Men fina och praktiska till diverse spill och sånt, tänker jag.

Och så några små kläder, från HM som jag tycker gör det bra. Speciellt “baby exklusive”-kolletionerna. Dom ligger nerknölade i tvättkorgen så det ska vara så mjukt som möjligt till ömtålig hud.

Kanske är det för att jag har en del bebisar omkring i mitt liv som gör att jag faktiskt lite mer kan ta in att det är en person som ska använda allt det här. Eller att jag sett vad Algot blivit och är, som gör det är lättare att greppa nu. En av de största lättnaderna med denna graviditeten? Jag slipper bli mamma för första gången igen. Vilken käftsmäll det var, för mig.

35
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.