2019-11-04

Babystuff och tankar!

Jag hämtade ett efterlängtat paket på posten idag. Beställde nämligen hem lite grejer till bebisen förra veckan när jag i panik fått för mig att “tänk så kommer bebisen tidigare“. Igår googlade jag också “mensvärk i vecka 31 gravid” och med två läckande bröst drömde jag hela natten om att bebisen kom för tidigt och var lika stort som ett russin. Vi har förstås en del kvar från Algot medan ganska mycket har försvunnit till nära och kära, sålts eller, well, gått sönder. Så beställde hem två filtar när det slog mig att det blir ju ett vinterbarn. Med Algot var det så varmt att det knappt behövdes. Och en skötväska att hänga på vagnen.

Jag måste erkänna att det är ganska mysigt att förbereda för den nya bebisen och gå in i den bubblan lite. Med Algot skämdes jag för att göra det, samtidigt som jag hade svårt att knyta ann till det väldigt okända barnet i magen. Visserligen vet jag inte heller vem detta är, men det är lättare att föreställa sig denna gången vad kan bli. En del av mig ville inte heller gå den så kallade bebisbubblan för jag var mer fokuserad på att bevisa för folk att jag fortfarande var Christin och inte blivit mammifierad och dött varken själsligt eller intellektuellt. Tyvärr är det fortfarande en öppen dörr man måste slå in stup i kvarten (att man är mer än bara mamma) men denna gången är jag lite mer förbannad. Det offentliga samtalet behöver ha mer sunt förnuft, än att kvinnor måste behöva slå sig för bröstet och bevisa att man är mer än. Jag vill lika självklart som Anton kunna gå ur och in min föräldraroll. Enda dagen prata bebis för att nästa förhandla arvoden & budget på viktiga möten,  utveckla mitt företag och men ändå vara förälskad i mitt barn och njuta av den delen av livet. Så det gör jag nu och förväntar mig mer av alla andra out there denna gång helt enkelt.

I alla fall. Min förkärlek till rutor tar sig uttryck även i saker till bebisen. Hur fin? Och en mer klassisk virkad men i den bästa nyansen av blått.

Och en väska i denim att packa till BB och sen hänga på vagnen. Föreställer mig med en kaffe i handen, i jeans & t-shirt och färgstarka sneakers, påväg genom stan för att möte en kompis. Bebisen har börjat sova mer och vi har fått in ett skönt lunk i vår nya familjekonstellation. Det luktar vår i luften och körbärdsträden håller på att slå ut. Bilden är så tydlig i mitt huvud.

Och så fick vi denna underbara kofta i hel klockren hallonröd-rosa nyans av Helles mamma. Det är ju även om som gör alla fina mössor till Algot. Jag försökte lära mig sticka och virka en gång men fick nackspärr och har helt enkelt få acceptera att jag är bra på annat. Men njuter ändå så mycket av detta från andra <3

Och några nappar till bebisen som Algot sa fick ligga i hans nappskål så länge. Så kan han ge dem till henne sen när hon är ute. Han är så gullig och fin att jag ibland blir helt tårögd. Eller full i skratt. Som när han en dag förklarade att bebisen kommer ut på samma sätt som bajs eftersom “man måste pressa ut bebisen“. Så sammanfattningsvis triumferade han med att bebisen är “precis som bajs, mamma” och log finurligt (ja, bajshumorn har satt sig i denna 4åring). Solklara grejer, alltså.

31

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.