2018-06-07

Att sy upp dyra kläder och en dag på jobbet

sy upp dyra kläder

Hej från en ganska glad torsdag! Jag är som vanligt trött (min vanligaste accessoar tyvärr) och förkyld dessutom. Men ändå glad, vilket är skönt eftersom när sömnen tryter så blossar jobbiga känslor upp som ett brev på posten. Känslan av meningslöshet är den värsta.

sy upp dyra kläder

Snart är förresten vår lägenhet klar. Nu har vi en trea istället för en två. Men tog såklart mycket längre tid än förväntat. Därför fick jag nog och hämtade upp min garderob trots vi ännu inte har någon än. Detta vädret kräver ju sina skira klänningar.

sy upp dyra kläder

Denna från Rodebjer förra sommaren. Kanske ett av mina favoritmärken just nu. För jag tycker dom är ett av de märken som skräddar sina plagg så oerhört skickligt och proffsigt. Plus att många saker och kollektioner kan man kombinera. Eftertänksamhet. Det gillas. Dessvärre är typ alla deras saker väldigt långa. Så lämnar alltid in majoriteten av mina plagg och får de ändrade. Någon på Instagram undrade förfärat en gång hur jag kunde klippa i sådan fint material. Nu var det förvisso inte jag som klippte men inget plagg eller märke är heligt tänker jag. Jag vill använda alla mina grejer. Aldrig ångrat mig en sekund att jag kapade två decimeter. Men visst, en skicklig sömmerska är att rekommendera. Lätt värt sina100 pix.

sy upp dyra kläder

Annars har det varit en bra dag på jobbet. Mitt jobb som redaktör blir mer och mer levande. Lanseringen och festen krävde sin projektledare-hatt men nu är det mer fokus på själva sidan förstås. Och det är så underbart fint att få ta del av folks arbeten. Det finns så sinnessjukt många skickliga, kloka och roliga människor där ute. Ibland gapskrattar jag rakt ut, ibland väcks min egen lust att skriva eller skapa men ibland får jag också ge feedback på vad som kan göras annorlunda. Inte helt lätt alltid heller alltså. Men så otroligt fint hur ödmjukt någon kan ta till sig feedback, när denne svarar “jag försöker igen“. För jag kan verkligen känna igen mig i det. Fick en gång ett oerhört fint mejl från en läsare som undrade hur jag tog mig vidare från både depression och ut i arbetslivet som helt ny. Jag har funderat ett tag på det, eftersom det inte finns ett svar eller rätt svar. Men om jag skulle försöka så skulle det nog vara just det. Att jag försökte igen. 

15
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Så fint skrivet Christin! Och jag blev med ens mer säker på att den där Filippa K-kappan som jag beställde som var så fin men så lång kan få besöka skräddaren, tvekade pga just om en vågar! Har du någon skräddare att rekommendera?

midis

Jaaaa men bara in med den! Man blir galen att jaga kläder som inte finns. Ingen ser likadan ut, så gillar verkligen detta lilla knep! Jag lämnar min till damen på norra skolgatan, runt hörnan från Bara blommor! Tycker det funkar fint. Ibland har hon dock mycket att göra, men aldrig behövt vänta mer än en vecka! kram!

åh! vilken sömmerska lämnar du till? jag har så många plagg som jag borde lägga upp för att passa mina 154 cm, men jag kommer liksom aldrig dit. har du någon bra du kan rekommendera?

midis

DO IT! Världens bästa knep för garderoben. Norra skolgatan, runt hörnan från Bara blommor! 🙂

Bellan

Jag stämmer in i frågekören. Vilken sömmerska har du. Har exakt samma problem med mina rodebjerklänningar iom att jag inte är 1.80. Vågar inte göra det själv heller.

midis

Jag gör det sällan själv, alla mina plagg jag lägger en extra slant på eller är rädd om lämnar jag till damen på norra skolgatan, runt hörnan från Bara blommor! Fick henne rekommenderat av Miloii här i stan och sen dess går jag dit! Funkar fint!

Första tanken när jag öppnade det här inlägget: Så fin du ser ut! Lite ytlig kommentar när du skrivit så mycket annat förnuftigt, men ville säga det ändå.

midis

Ytliga kommentarer är också förnuftigt och härligt och behövs!! TACK LINN, blev glad. Har känt mig mins sagt sådär i denna värmen, så kändes fint att höra!

Syr också upp mina Rodebjer. Vad har man för alternativ liksom när de inte görs för 160 långa.
Jag har årets upplaga av din klänning men har inte lyckats använda den som klänning än pga helt genomskinlig. Så min fråga är, vad har du under? (använder bara min som kimono över byxor o linne just nu).

/Karin 🙂

midis

Den är så sketasnygg! Bra köpt!!! Jag har underklänningar helt enkelt – denna gången en röd från en annan klänning. Men ganska roligt att variera i oändlighet; vanlig hudfärgad, enfärgad, mönstrad osv. Fint när det tittar fram. Vilket det stundvis gör när man cyklar, hehe, så knyt hårt! Men tycker den funkar ypperligt som klänning (speciellt i denna värmen). Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.