2019-05-02

Att lära sig!

Idag började jag dagen hos Folkuniversitetet. Jag går ju en kurs i bokföring där och älskar det. Japp. Av flera anledningar. Den största är såklart att jag lär mig bokföring. Jag insåg redan på första gången att det här kommer hjälpa mig. Jag kommer antagligen fortsätta ta hjälp för det stora, men jag har verkligen haft noll koll. Vilket jag skämts för. Förvisso har jag alltid löst det, den sidan av en blir ganska stark när man startar eget. Man blir bra på att lösa problem. Men inser att magontet förhoppningsvis kommer minska drastiskt när jag förstår och kan grunden. Blir så tydligt när jag samtidigt som jag har gått den här kursen har spenderat timmar att leta i mejlen efter gamla kvitton och fakturor (eftersom det är ju bokslut nu). Längtar redan till nästa år när det är ordning och reda. Gör om, gör rätt.

Dessutom är det mysigt att ha en plats att gå till. En rutin jag saknat som frilans och att dessutom göra det med en kompis. Ännu mysigare. Kommer sakna Kajsa och hela bokföringsgruppen när vi slutar nästa vecka och kaffet på Solde varje paus. Något annat som varit så oerhört befriande med den här kursen är den gamla devisen: det finns inga dumma frågor. Det har kanske inspirerat mig mer än något. Jag släppte all prestige inför detta. Jag fick helt enkelt erkänna att jag inte kunde och har ställt varenda liten fråga som poppat upp. Jag tog vara på chansen. När någon vågar säga ”jag förstår inte”, nickar vi andra instämmande. Så oerhört skönt. I en bransch där alla tävlar om jobbet genom att skrika att man är bäst har det varit så skönt att få vara i ett forum där det är ok att säga ”jag är sämst” och sänka garden.

Vilket det verkar som att fler längtar efter. Något som också varit skönt att gå den här kursen är att inse att jag inte är ensam. Samma sak när jag la ut på Instagram att jag gick en kurs i bokföring och att jag skämts för att jag inte riktigt vetat vad jag hållit på med. DM:s haglade in med “jag med”. Rekommendera varmt alla som kan och behöver att gå en kurs i bokföring. Inte minst denna, för det är verkligen vår lärare Charlotte som gör hela kursen och som gör att bokföring känns kul. Egentligen vill jag mest säga att jag hoppas på att kunna inspirera till att det ska vara okej att inte kunna allt direkt. För att lära sig, vilken grej!

27

Kommentera

Kul med en kurs och nya lärdomar!
Det där med att våga fråga när man inte förstår är så viktigt. Den prestigen lärde jag mig att släppa efter att jag blev utbränd. Det går inte att göra bra ifrån sig om man inte har alla förutsättningar 🙂

midis

Mega! Så är det verkligen. Jag brukar också tänka så, men ändå, det är vääääldigt skönt att vara i ett rum där hela utgångspunkten är att man inte vet. Skönt och hjälper mig kanske ta in det ännu mer i vardagen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.